Dagobert napisał(a):

jak ja czytam że klub ma kibiców gdzieś bo nie dołoży do wymiany krzesełek to ręce mi opadaja....
wolalbym żeby te kilkaset tysiecy albo i więcej poszło choćby na juniorów niż na kolor krzesełek bo jasnie panom się nie podoba.... ja siedzialem na betonie a wczesniej na krawęznikach i też sie dało teraz im kolor normalnie przeszkadza... jak przyjdze 30 tys to koloru krzesełek nie bedzie widać.
|
Mam nadzieję że Twój tekst to tylko jakaś ironia, albo jaja sobie robisz... Jak nie no to tragedia jaki niektórzy tu ciemnogród we łbach mają;/ Kiedyś czytałem tu że po co ładne wykończenie elewacji jak i tak drzewa zasłaniają, że po co stadion ma być fajny od środka jak ludzie zasłonią... No takie myślenie niektórych ludzi normalnie przeraża. Chyba że z Poznania jesteś i jakąś dywersję tu uprawiasz;]
Kiedyś tu był syf, trawa na trybunach, kruszący się beton na A/B, ściana budynku klubowego wyglądająca jakby znalazły się na niej wszystkie fekalia świata, dalej są chaszcze, hałdy ziemi zalegające koło stadionu, zardzewiałe bramy i ogrodzenia. Ale czy to oznacza że jak za nasze pieniądze buduje się stadion za pół miliarda złotych to dalej tak ma zostać? Przecież każdy normalny człowiek który się z tym klubem bardziej czy mniej utożsamia chce żeby ten stadion jakoś wyglądał, podobnie jak jego okolice. Nie chodzi tu nawet już o to żeby nie było wstydu przed Europą, ale przed polską ligą! Byłem na paru stadionach i nawet jak obiekt jest kiepski i biednie wygląda, to przynajmniej widać że jest zadbany w miarę, otoczenie jakoś wygląda, trawka wykoszona, jakoś uporządkowane.
Zaraz powiecie że po co dbać o okolice stadionu, jak nikt nie będzie chodził koło boisk treningowych i oglądał stadionu od zewnątrz... Czy nie sądzicie że jak wywala się tyle kasy na obiekt, to warto by zadbać o detale, które spowodowałyby że wyglądałoby to wszystko wreszcie tak jak ma być? Ja myślę że warto o takie rzeczy zadbać.