Wyświetl pojedynczy post
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2010, 10:45
shaggy napisał(a):Wyświetl post
St@chu jak sam dobrze wiesz przez 2 lata rzadow PIS-u bylo wiecej planow niz dzialan, podobnie bylo w dwuleciu rzadow PO. PiS m. in. zmniejszyl dlug publiczny, wzial sie za polityke prorodzinna.
Ale sednem sprawy nie jest to co zrobil bo ja nie uwazam ze Polska zielona wyspa to zasluga tylko i wylacznie PiSu, razi mnie tylko ze obecny rzad przypoisuje sobie obecna sytuacje gospodarcza swoim dzialaniom, ktorych nie bylo. A gdyby spelnil swe obietnice byloby jeszcze gorzej (szybkie nieprzygotowane wejscie do strefy euro).
"Szybkie, nieprzygotowane wejście do strefy euro" piszesz jakby do euro przyjmowali za piękne oczy...

Za PiS zmniejszył sie dług na skutek wzrostu, nie ma w tym żadnych zasług z ich strony. Wręcz przeciwnie, wzrosło rozdawnictwo publicznych pieniędzy. A zapowiedzi solidarnego państwa JK sugerują, że czeka nas dokładnie to samo. A polityka prorodzinna nie bez powodu nazywana jest często największym wrogiem rodziny...

Jeśli chcemy mieć więcej dzieci to zróbmy przywileje dla kobiet na macierzyńskim, a nie rozdawajmy becikowego na prawo i lewo bo to idiotyzm i jak kogoś zachęci do dziecka to chyba tylko rodziny patologiczne...

Realne zmniejszenie długu to np. reforma pomostówek, przed czym PiS bronił się rękami i nogami... Jeśli tak samo będzie z kolejnymi emeryturami specjalnymi to marna nasza przyszłość... A w dłuzyszm okresie możemy zostać jedyną czerwoną wyspą w Europie...

I jesli chodzi o to za kogo byłoby gorzej to powiedz mi co by się stało gdyby spełnić prośby i nalegania PiS, żeby się zadłużać w kryzysie, jak się tylko da... Co by się wtedy stało? Nikt z was zwolenników tej partii tego nie widzi?

Polska powinna być ukierunkowana w tym momencie na spełnianie kryteriów konwergencji. Dzięki temu nie zostaniemy jako jedni z nielicznych w tej części świata z niezrównoważonym budżetem. Główną rolę powinny tu odegrać reformy emerytur, dlatego pytam co JK z tym zrobi? Z mundurówkami, z emeryturami górniczymi, z resztą pomostówek, z KRUS itd.