Temat: Tenis ziemny
Wyświetl pojedynczy post
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2010, 10:06
Zaczął się Wimbledon, postanowiłem reaktywować temat
Jak zawsze liczę na Djokovica, Roddicka i Polaków. Dzień pierwszy przyniósł kilka ekscytujących spotkań. Nie było mi dane niestety obejrzeć meczów Federera i Dawidienki, natomiast zaskoczyło mnie spotkanie Djokovica z Rochusem. Obaj zaprezentowali się z dobrej strony, wygrana Serbowi przyszła trudno, swoje punkty zdobywał głównie piłkami wygranymi (96) a nie błędami Belga. Sam popełnił sporo niewymuszonych (60), jednak ostateczni pokonał rywala doświadczeniem i spokojem.
Jednak największym zaskoczeniem było zwycięstwo (w 3 setach!) Przysiężnego nad Ljubiciciem, który miał niezły marzec, jednak teraz spuścił z tonu. Co nie zmienia faktu, że pokonanie rywala z pierwszej dwudziestki jest ogromnym sukcesem dla Polaka.
Dzisiaj gra Kubot i Radwańska. Łukasz raczej nie powinien mieć problemów. Ostatnio odpoczął i ma szanse na dobry wynik. Ciekawi mnie postawa Agnieszki, która wydaje się być skłócona z całym światem. Wygląda na to, że strasznie chce coś wygrać a jednak znajduje się w tak słabej formie, że nie pozwala jej to osiągnąć celu. Z tego wynika jej problem z ojcem.
Zaczyna też Nadal, który będzie starał się grać jak najkrócej, żeby nie obciążać kolan. Może to być trudne, bo rywale będą chcieli go rozbiegać i rzucać niskie piłki, by ten musiał się schylać. Dlatego wyżej oceniam szanse Murray'a (pomimo jego słabej formy) i Soderlinga, który ze swoim potężnym serwisem i forhendem może sporo zdziałać.

Edit: Jak ktoś nie ma Polsatu Sport można oglądać na bet365.com
Ostatnio edytowane przez murray : 22.06.2010 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując