QBAS napisał(a):

|
Zdanie moje jest takie, że prezydent w Polsce to głównie rola reprezentacyjna i z takowej o wiele lepiej wywiąże się Komorowski.
|
Prezydent poza funkcja reprezentatywna ma bardzo wiele obowiazkow i mozliwosci wplywania na zycie publiczne chocby poprzez proponowanie pewnych rozwiazan ustawodawczych. Funkcje w pelni reprezentacyjna pelni np prezydent Niemiec w Polsce jest inaczej ale o tym mozesz doczytac. Moze masz i racje ze Komorowski nadaje sie bardziej do funkcji reprezentacyjnej (o ile zaprzestanie z wpadkami) ale ja nie chce prezydenta marionetki tylko wplywajacego na poprawe zycia Polakow.
QBAS napisał(a):

Tak populistycznego programu (3 mln mieszkań, wzrost gospodarczy na który rząd PISU nie miał wpływu) dawno nie widziałem (poza Lepperem więc nie chcę, żeby prezydent tak ludzi mamił.
|
Tako rzekł Donald Tusk
"Będą nas leczyć zadowoleni, dobrze opłacani lekarze, nasze dzieci będą uczyć zadowoleni, dobrze opłacani nauczyciele …"
dlaczego mowisz o populizmie tylko jednej strony
QBAS napisał(a):

|
Jeśli ktoś ma choć elementarną wiedzę ekonomiczną zdaje sobie sprawę z faktu, że wyniki ekonomiczne widoczne są 3-5 lat po wprowadzeniu konkretnych zmian ustawodawczych
|
Sugerujesz wiec ze Tusk i Rostowski pokazujac Polske jako jedyna w Europie zielona wyspe nie maja takiej wiedzy

Czy moze celowo wprowadzaja w blad Polakow twierdzac ze to ich zasluga ze nasza gospodarka tak cudownie sie ma