Wyświetl pojedynczy post
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2010, 09:33
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Zdanie moje jest takie, że prezydent w Polsce to głównie rola reprezentacyjna i z takowej o wiele lepiej wywiąże się Komorowski.
Prezydent poza funkcja reprezentatywna ma bardzo wiele obowiazkow i mozliwosci wplywania na zycie publiczne chocby poprzez proponowanie pewnych rozwiazan ustawodawczych. Funkcje w pelni reprezentacyjna pelni np prezydent Niemiec w Polsce jest inaczej ale o tym mozesz doczytac. Moze masz i racje ze Komorowski nadaje sie bardziej do funkcji reprezentacyjnej (o ile zaprzestanie z wpadkami) ale ja nie chce prezydenta marionetki tylko wplywajacego na poprawe zycia Polakow.

Tak populistycznego programu (3 mln mieszkań, wzrost gospodarczy na który rząd PISU nie miał wpływu) dawno nie widziałem (poza Lepperem więc nie chcę, żeby prezydent tak ludzi mamił.
Tako rzekł Donald Tusk "Będą nas leczyć zadowoleni, dobrze opłacani lekarze, nasze dzieci będą uczyć zadowoleni, dobrze opłacani nauczyciele …"

dlaczego mowisz o populizmie tylko jednej strony

Jeśli ktoś ma choć elementarną wiedzę ekonomiczną zdaje sobie sprawę z faktu, że wyniki ekonomiczne widoczne są 3-5 lat po wprowadzeniu konkretnych zmian ustawodawczych
Sugerujesz wiec ze Tusk i Rostowski pokazujac Polske jako jedyna w Europie zielona wyspe nie maja takiej wiedzy Czy moze celowo wprowadzaja w blad Polakow twierdzac ze to ich zasluga ze nasza gospodarka tak cudownie sie ma