Kolego weź 3 mocne wdechy bo widzę, że jakiś nadpobudliwy jesteś od rana. Na zdrowie Ci to na pewno nie wyjdzie.
Co ma fakt, że przeciętny Polak nie zna prezydenta Dani czy Słowacji? Umowę gazową podpisuje RZĄD, a nie prezydent. Tak w gwoli ścisłości.
Zdanie moje jest takie, że prezydent w Polsce to głównie rola reprezentacyjna i z takowej o wiele lepiej wywiąże się Komorowski. A że idealny nie jest nie muszę chyba pisać. Ale skoro mamy teraz taki wybór to moim obowiązkiem jest pójść do wyborów i ochronienie kraju przed retoryką IV RP. Tak populistycznego programu (3 mln mieszkań, wzrost gospodarczy na który rząd PISU nie miał wpływu) dawno nie widziałem (poza Lepperem

więc nie chcę, żeby prezydent tak ludzi mamił.
Jeśli ktoś ma choć elementarną wiedzę ekonomiczną zdaje sobie sprawę z faktu, że wyniki ekonomiczne widoczne są 3-5 lat po wprowadzeniu konkretnych zmian ustawodawczych. Innymi słowy, rząd wprowadza zmiany w gospodarce, a w wynikach gospodarczych (którymi się PIS chwalił) widoczne jest to dopiero po kilku latach. A największym błędem było to, że nie udało wykorzystać się tak znakomitej koniunktury na przeprowadzenie bardzo ważnych reform - zdrowia, emerytalnej. No ale przecież łatwiej "jechać na dobrych wynikach ekonomicznych" niż je spożytkować. Co by wyborcy powiedzieli...
Uwierz mi, że nie jestem niewolnikiem Agory czy TVN'u. Wprost przeciwnie

Oglądam różne programy publicystyczne i wniosek jest oczywisty. NIE MA OBIEKTYWNYCH MEDIÓW. Zdaję sobie z tego sprawę i w ogóle nie traktuję mediów jako wyroczni. Ba, dla mnie 90% dziennikarzy to dyletanci i jeśli ktoś tylko na ich podstawie klaruje swoje poglądy to ja mu tylko współczuję
P.S. Moim zdaniem za używanie na forum słowa "polaczek" powinien być ban. Jak sami do siebie szacunku nie mamy to jak możemy wymagać tego od innych?