Wyświetl pojedynczy post
obcyTSW
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2010, 00:15
Witam, Przedwszystkim jestem zdziwiony że ten temat powstał...

Nie będę o sobie pisał bo już trochę się rozpisywałem na swój temat tutaj:
http://wislakrakow.com/forum/showthr...339#post878339

Nawiązując do tematu, nie ma co ukrywać że na Lubelszczyźnie jest Nas wielu, bo tak nie jest. Nasz region jest zdominowany przez Motor, Chełmiankę, Górnik Ł, Hetman i kilka innych klubów (mam tu na myśli miasta które są FC Legii) praktycznie każdy z tych klubów i miejscowości ma ogromne ciśnienie na Nas. Najbardziej da się to odczuć w Lublinie.

Reasumując warunki nie są sprzyjające a co za tym idzie ciężko jest tu znaleść Wiślaka. Ja jestem jednym z niewielu którzy jeżdżą do Krk z Lbn, oczywiście nie na każdym meczu jestem na R22 bo wszystko ograniczają finanse ale w miarę możliwości staram się być. Znam też kilka innych osób z Lublina i bliskich okolic. Jest też kilku chłopaków którzy pochodzą z Naszych stron a tymczasowo mieszkają w Krakowie.

Co do samej organizacji to ciężko jest cokolwiek zorganizować w większej grupie (wiem to z doświadczenia) a dobrym przykładem na to był mecz z Hetmanem Zamość w PP w zeszłym sezonie. Co prawda wybraliśmy się w grupie kilkuosobowej na ten mecz ale podczas samego meczu dało się odczuć że dużo więcej osób na sektorze wtedy była z naszych stron których nie znaliśmy wcześniej, rozmawiałem z kilkoma z nich i nie wszyscy chcieli się bardziej w to angażować... Innym przykładem był benefis Adama Piekutowkiego w Lublinie. Po tym meczu wiele osób się wpisywało tu na forum "jestem z Lublina i byłem na tym meczu" - wysyłałem privy do nich - odew był znikomy. Każdy ma swoją wizję kibicowania, jeden kibicuje z trybun, drugi śledząc relację Live albo na cANAL+ .Taka mentalność ludzi i tego chyba nie da się niestety zmienić. Pozostaje mieć nadzieję że znajdzie się więcej obób JEŻDZĄCYCH za Wisłą osób.

Tak poza tym to pewnie większość z Was wie że powstał szalik Kresy Wschodnie. Biorąc pod uwagę niewielką liczbę Wiślaków w Naszych stronach, wydanie takiego szala można uznać za jakieś tam osiągnięcie. Ja mam tylko nadzieję że będzie to początkiem coraz lepszych dla nas czasów i stopniowo będzie nas przybywać...

Pozdrowienia z Największego Miasta po Wschodniej Stronie Wisły.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez obcyTSW : 22.06.2010 o godz. 00:21.
KUPIĘ SZALE:

Wielka Wisła
Wasza nienawiść
Grzegórzki Nowe
Lechia On Tour
Reymonta Outlaws
White Star Power
Wisła Pany
Władcy Dolnego Śląska
Legiony Wrocławia
Armia Białej Gwiazdy (na wzór flagi)
osiedlowe Lechii