koyoot napisał(a):

Stachu nie wiem czy ty sie zastanawiasz co ty wypisujesz, bo usilujesz na sile umniejszyc to co zrobil PiS(przypomne ze PO tez za ta ustawa glosowalo). Niewazne jest to, co zrobil PiS przeciw kryzysowi, wazne jaki mialo to skutek. A ze dzieki wlasnie PiS`owi zawdzieczamy to, ze jako tako nasz PKB dziala to tylko powinnismy sie cieszyc.
Dodatkowo to wlasnie za rzadow i dzieki ich ustawom polska Gospodarka przezywala najwiekszy boom. I teraz powiedzcie mi, kto tutaj nam robil z Polski "druga Irlandie" pod wzgledem gospodarczym?.
|
Wzrost za rządów PiS to raczej efekt działań rządów SLD. Programu reform prof. Hausnera, a potem działań Belki. Poza tym był to naturalny cykl koniunturalny. Powiedz mi co zrobił takiego PiS, że mieliśmy tak duży wzrost?
Jeśli chodzi o to co PiS zrobił przeciw kryzysowi to nie zrobił nic. Był w opozycji. Jedynie przeszkadzał. I populistycznie sugerował, że bez zadłużania skończymy bardzo marnie, co oczywiście się nie potwierdziło...
Więcej konkretów proszę, a nie puste slogany... "PiS zawdzięczamy, że nasze PKB działa jako tako..." Większej bzdury dawno nie słyszałem... Jakieś fakty empiryczne potwierdzające tą tezę. "dzieki ich ustawom polska Gospodarka przezywala najwiekszy boom" - także proszę o konkrety...
I co zrobi gospodarczo aby zmniejszyć deficyt i zrównoważyć całościowo finanse publiczne...? Bardzo prosze o konkrety, bo cierpię na ich ogromny brak ze strony JK