St@chu napisał(a):

|
O podatkach już pisałem... Zostały zmniejszone w momencie, który nie znajduje racjonalnego uzasadnienia. Tj. w czasie dużego wzrostu gospodarczego, a w cyklu wzrostowym nie powinno się w ten sposób przyspieszać gospodarki.
|
Stachu nie wiem czy ty sie zastanawiasz co ty wypisujesz, bo usilujesz na sile umniejszyc to co zrobil PiS(przypomne ze PO tez za ta ustawa glosowalo). Niewazne jest to, co zrobil PiS przeciw kryzysowi, wazne jaki mialo to skutek. A ze dzieki wlasnie PiS`owi zawdzieczamy to, ze jako tako nasz PKB dziala to tylko powinnismy sie cieszyc.
Dodatkowo to wlasnie za rzadow i dzieki ich ustawom polska Gospodarka przezywala najwiekszy boom. I teraz powiedzcie mi, kto tutaj nam robil z Polski "druga Irlandie" pod wzgledem gospodarczym?.
Ja poki co dochodze do wniosku, ze tak naprawde jedynym bledem(byc moze niezamierzonym albo raczej zamierzonym nie z tej strony...) PiS byla ta cholerna koalicja z LPR(ktora nota bene chce zaraz zrobic rowniez PO ide o zaklad ze powtorki z rozrywki miec tym razem nie bedziemy), przez ktora stracili bardzo duzo poparcia.
Przypomne jeszcze raz. Jezeli Polska bedzie prowadzic taka polityke jaka chce prowadzic PO czyli lizanie rowa Niemcom, Francji, WLK. Brytanii i reszcie panstw ktore sie licza w UE, nie osiagniemy nic, oraz nikt sie z nami nie bedzie liczyl. Po prostu dlatego ze my nie mamy im absolutnie nic do zaoferowania. Kiedy przyjdzie co do czego i bedziemy chciali czegos od nich wlasnie to tego nie torzymamy. SP. Kaczor wiedzial o tym dlatego chcial miec dobre stosunki z reszta krajow tych teoretycznie slabszych(Estonia, Litwa, Lotwa itp. itd.) a takze bardzo Windowal pomysl wlaczenia Turcji doUnii Europejskiej.
P.S. teraz po latach widze ze ta cala Unia Europejska nie jest wcale tak "piekna" jak ja sie swego czasu malowalo...
JK komunista? A to dobre, ha...
Edit: St@chu ja ci wyjasnie jakie sa motywacje glosowania w taki sposob. A wierz mi ze sporo ludzi w taki sposob podchodzi do polityki. Glosowano najpierw na Napieralskiego bo ladnie sie w garniturze prezentuje i dlatego bedzie godnie reprezentowal Polske na arenie miedyznarodowej, a na Kaczysnkiego dlatego ze mu brat zginal w Samolocie lecacym do Smolenska...