Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 18:53
Svartis napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka jaką przedstawiłem. Ucieczka z kraju w ciężkich dla niego czasach, ludzi ze wsi i z miasta, ktorzy uwazali sie za bog wie kogo bo przeciez są w ameryce. I nadal uważaja ze Polska jest drewnianym państwem, do ktorego nie warto wracac. I bardzo dobrze niech nie wracają.W Twojej rodzinie od małego jest prowadzona propaganda że źli ludzie ze wsi zabrali pracę i miejsca na studiach biednym mieszczuchom takim jak ty?
Czesto masz tak ze wyglaszasz sady zbiorowe na temat paru miloinow ludzi?
Nie wiem tez skad w ogole ktos uzurpuje sobie prawo do odbierania prawa glosu Polakom na emigracji. Polacy w USA nie wstydza sie swego kraju, pojedz zobaczyc. Z kolei Polacy w UK czy Niemczech czesciej udaja ze nie maja nic wspolnego z Polska. Tez pojedz zobaczyc a potem sie dalej zastanawiaj kto glosowac moze a kto nie. Ja sobie prawa do takiego decydowania nie roszcze.

Zgoda buduje. Budujcie ja dalej podobnymi tekstami. Jak wasz kandydat nie potrafiacy zlozyc gratulacji swojemu rywalowi, ostentacyjnie nie sciskajacy dloni, nie blokujacy obelg i oszczerstw ze strony kolegow partyjnych czy swojego komitetu honorowego i wytaczajacy proces z byle powodu. Pamietajcie, zgoda buduje!
WISŁA PANY !!