Wyświetl pojedynczy post
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 16:28
Dobrze Zmijko, ale powiedz mi ilu z tych z 2-3 ligi sie sprawdzilo? Prawda jest taka ze sciaga sie do mlodych zespolow a nie do pierwszego. Z prostej przyczyny - Miedzy nasza EKSTRAKLASA a "eksrtaklasami" innych zespolow jest przepasc, teraz porownajmy przepasci miedzy nasza ekstraklasa a pierwsza i druga liga i odpowiedz juz mamy.

Sila ligi nie jest ilosc graczy rodzimych - przyklad Anglii. Tyle ze tam maja zajebiste zaplecze i trenerow. U nas nie ma zaplecza i nie ma trenerow wiec gdzie te diamenciki maja sie szkolic? Mozna ich wyslac do zachodniego klubu ale...przyklad Lechii daje wiele do myslenia i pokazuje jak to u nas wyglada.

Ja jako Warszawiak chcialbym zeby w moim klubie grali tylko Warszawiacy ale wiem jak jest i do czasu zmiany u gory, oderwania od koryta szajki pod nazwa PZPN, wybudowaniem ZAPLECZA SZKOLENIOWEGO nie mamy o czym rozmawiac.

Wyobrazasz sobie Wisle czy Legie w ktorej o sile zespolu stanowia goscie z 1-2 ligi? Widzialas poziom tego widowiska? Tam jest gorzej niz w ekstraklasie ( co zrozumiela ) a to juz jest dno dna bo najwyzsza liga siegnela zera.

Zapewniam Cie ze jednonogi Brazylijczyk ktory gral w tamtejszej lidze kilkanascie meczy na sezon jest lepszy niz 1-2 ligowi zawodnicy z Polski...Po prostu takie sa fakty i kazdy kto interesuje sie liga brazylijska czy agrentynska doskonale o tym wie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując