Wyświetl pojedynczy post
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 15:58
Prosze mi wskazac grajka na poziomie z naszej ligi, ktory nie jest przeplacony. Prawda jest taka ze jak za jakiegos Polaka chce sie 2 miliony ojro to musi to byc naprawde wybitny talent zwazywszy na :

1) Szkolenie w naszych klubach, a raczej jego brak. Naturszczykow to mozna bylo szukac w latach 70-90 ale nie teraz.
2) Trzeba pamietac ze u nas pogoda jest jaka jest, stadiony sa jakie sa, bazy treningowe sa jakie sa, trenerzy sa jacy sa, uklady sa jakie sa i mozna tak wymieniac do usranej smierci. Czemu dlugodystansowcy pochodza z Afryki? Czemu w kosza najlepiej graja czarni? Czemu...czemu..czaemu... Nasz gracz musi byc lepszy o kilka klas od reszty, zeby zaistnial.
3) Swiadomosc urojona czyli to ze kopne 3 razy prosto pilke i wybijam sie w lidze OGORKOW w ktorej mistrz dostaje baty od 34 ligi Burkina Faso - znaczy ze jestem tak cholernie dobry i tak zajebisty ze ponizej 1 euro to jest dla mnie zniewaga.

Reszte przemilcze

Mlody jednonogi Brazylijczyk zazwyczaj jest lepszy od naszych gwiazdek. Nie zawsze ale w wiekszosci przypadkow. Nie mowie o zaciagu a'la Ptak, ale o takim Rogerze czy Edsonie. Oni nie byli wielkimi gwiazdami, ich statystyki nie powalaly, ale jednak swoje w naszej miernej lidze zdzialali.

My sie nie martwmy o to ze bedzie w lidze za duzo mudzinow i innych zielono czarno czerwono niebieskich. My smie martwmy tym ze szkolenie u nas to komedia, trenerzy to dramat a wladze to horror....a calosc sklada sie na komedie co rok odgrywana na naszych boiskach.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując