Wyświetl pojedynczy post
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 14:59
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Ja natomiast nie popieram JK, ponieważ moje spojrzenie na politykę gospodarczą jednoznacznie podpowiada mi, że zaprowadzi on nas w zupełnie niewłaściwą stronę.
http://niezalezna.pl/blog/show/id/2361

Cytat:
Sytuacja w Europie jest wyjątkowa. Wszystkie kraje rozpoczęły uzdrawianie finansow publicznych. Jeśli wygra JK i zablokuje przez kolejny rok dążące do tego reformy rządu zostaniemy na zaścianku Europy. Nasz kraj utraci swoją wiarygodność i dużo chętniej będzie sie inwestowac w krajach o stabilnych finansach.
W ciągu 3 lat panowania PO dług publiczny zwiększył się o 200 mld pln. W związku z tym bardzo chętnie zobaczę jakieś projekty ustaw autorstwa PO. Innymi słowy jeśli możesz podaj co konkretnie będzie blokował JK.

Cytat:

Nie da się tego osiągnąć przy systemie emerytalnym, które nie dość, że nie zapewnia godziwej emerytury, nie dość że dyskryminuje kobiety, to jeszcze generuje rok rocznie miliardy zł deficytu i zmusza rząd do dotacji celowych na ten cel.
Na czym polega ta dyskryminacja kobiet bo nie rozumiem za bardzo

Cytat:

Każda złotówka, która idzie na wypłatę emerytur nie zostaje zainwestowana w sposób optymalny i nie jest skierowana na wzrost naszego PKB. A ogranicza się jedynie do zwykłej redystrybucji dochodów,
Rozumiem, że chodzi Ci o każdą złotówkę spoza tzw składek. No dobrze to co w takim razie proponuje PO w tej kwestii no bo skądś tą brakującą kasę na wypłatę świadczeń emerytalno-rentowych musi skołować

Stosujesz argumentację opartą na kwestiach gospodarczych i uważam, że bardzo dobrze. Nie jestem tylko pewien czy aby argumenty jakie przestawiasz tak na prawdę nie wzmacniają Jarosława i PiSu