Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 10:59
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ok, stereotypowe hiszpański nie różni się od portugalskiego ... to jak polski od czeskiego mniej więcej (nie słowackiego jak wielu sądzi). Oczywiście dogadać się dogadują, bo większośc zna słowa/zwrtoy z drugiego jezyka.
I o to mi właśnie chodzi. Zresztą sam z Czechami nie raz się dogadywałem spokojnie )

Żmijka napisał(a):Wyświetl post
A ja nie wiem czemu się niektórzy martwią (L), jaku nas się robi jeszcze gorzej po tym względem ... i niestety transferach idziemy w kierunku samych obcokrajowców. Wkrótce nie będzie do kogo otworzyć gęby po polsku :/
To akurat nam dobrze zrobi, o ile zawodnicy zagraniczni będą lepsi od tych z Polski. U nas ten piękny sport również dlatego ginie, że nie ma tak naprawdę konkurencji o miejsce w składzie. Może przez ten silny zagraniczny zaciąg być problem z reprezentacją, ale ta i tak gra piach, a po kilku dobrych latach wyjdzie nam to na dobre, jak nasi rodacy zrozumieją, że samym talentem się ugrać wiele nie da, żeby osiągnąć coś więcej to do tego trzeba dodać naprawdę sporo ciężkiej pracy, adekwatnej do zarobków jakie są piłkarzom gwarantowane...
Odpowiedz cytując