TRNKRN napisał(a):

Zachód Polski chce do Zachodniej Europy, Wschód do Wschodniej.. Straszny ten podział Polski...
Ja jestem za tym, żeby ten rząd miał w końcu przynajmniej takie możliwości jak poprzedni - czyli bez prezydenta sypiącymi wetami na lewo i prawo nad sobą. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Obawiam się, że litość też spowodowała, że masa ludzi głosowała na JK. Litość litością, ale jeśli rząd przez najbliższe 2 lata ma się użerać z prezydentem, to nie wygląda to za ciekawie.
|
Był tutaj taki jeden na forum miesiąc temu co mu żyłka strzeliła jak prosiłem o podanie zawetowanych ustaw przez Lecha Kaczyńskiego

Pobluzgał i na szczęście wyleciał z forum albo sam się skasował.
Jak pisałem też miesiąc temu na podstawie rozmowy w CNBC - jeden z wiceprezesów NBP poprosił na antenie posła PO:
"Skoro podobno wszystkie ustawy pro-gospodarcze były wetowane to ja chciałbym zobaczyć te ustawy"
Oczywiście nie zobaczył bo przez ponad 2 lata takich ustaw nie było
EDIT. Niecałe 5% różnicy - TVN i Gazeta chyba się zesrają
Cytat:
|
Według danych z 98,02% obwodów w Małopolsce, Jarosław Kaczyński otrzymał w I turze wyborów prezydenckich 45.89 proc. głosów, Bronisław Komorowski - 35.26 proc. głosów. Trzeci z kandydatów - Grzegorz Napieralski uzyskał 10.48 głosów. Frekwencja wyniosła 57.45%
|