Sędzia napisał(a):

|
Ok, ale emerytury i oświatę (o ile dobrze pamiętam) odrzucono.
|
Ale zawetował, szczególnie jeśli chodzi o emerytury to nie czarujmy się - zrobił to tylko dla poklasku tych co na tym stracili a sama ustawa była jedną z lepszych.
Sędzia napisał(a):

|
Co do tvp to przyznasz, że to nie jest istotna z naszego punktu widzenia ustawa
|
Przyznaje,natomiast to najpewniej zdecyduje o wyborach.Oczywiście nie weto a to że PO poczuło się tak mocne by nie zrobić tego przed czym ani PIS ani LSD nie miało żadnych obiekcji.
Nikt nie mógł przewidzieć tej katastrofy, natomiast w tym choćby przypadku ja widzę różnicę - PO na samym końcu olała współpracę z ziomkami Kwiatkowskiego...PIS nie miał najmniejszego oporu by wejść w tą koalicję.Tak jak dziś Jarek - wielki katolik popierany przez ultra katolickich ludzi - nie powie że jest przeciw in vitro, bo akurat w tej sytuacji jest mu to nie na rękę.
Gdzie kościół tu nie ma żadnego ale.Dla mnie to jest człowiek który podpisze pakt z diabłem byle tylko wygrać.Czy to Lepper, czy to grupa trzymająca władzę, czy to sprzedać wszystko o co się wcześniej walczyło-słynna kampania gdzie walili pustymi lodówkami, solidarną vs liberalną polską by po wyborach być gotowym oddać wszystkie te stanowiska PO przeciw którym walczyli by tylko mieć premiera i resorty siłowe.Ja rozumiem że polityka to brutalna gra ale nie kupuje takiego stylu.Dziś on jest świętym, płaszczy się do LSD które chciał jeszcze nie tak dawno delegalizować i wbrew kościołowi kombinuje w sprawie in vitro(bo dostał sondaże że większość polaków jest za)Pewnie gdyby okazało się że większość jest za legalizacją ziela to on też by przynajmniej nie był przeciw.
Sędzia napisał(a):

A co do służby zdrowia to PO miała plan - domyślam się że jako partia władzy wierzyła że poprawi to sytuacje bo po cholere to wprowadzać...przekręty itp?...dla pionków może to ma znaczenie ale dla całej formacji która ma nadzieje rządzić? - poszło weto i tyle.
ps dla mnie gość z innej bajki , który nie kombinuje to jest Marek Jurek...Nie pasowało mu - odszedł. Dziś przegrał sromotnie i jako JEDYNY od razu zaapelował o głosowanie na Jarka, gdzie rozumiem go że mimo tego co napisałem to jednak jest to dla niego bliższa opcja niż Komorra.
Boomcha napisał(a):

Ponieważ tu zaglądają Rodacy z USA a zwłaszcza z Chicago to chciałbym po pierwsze powiedzieć po raz kolejny, przy kolejnych wyborach że dzięki Wam wierze, że Wolna Polska jest możliwa.
|
Ponieważ tu zaglądają rodacy z Wysp to chciałbym po pierwsze powiedzieć po raz kolejny, przy kolejnych wyborach że dzięki Wam wierze , że Wolna Polska jest możliwa.
/ironia off/