murray napisał(a):

Dobry wynik Napieralskiego to zasługa dobrego przedstawienia w mediach. Ludzie zobaczyli Uśmiechniętego, to pomyśleli, że fajny facet i można na niego zagłosować. Nie przypominam sobie też żeby zagłębił się w program i konkrety.
Przewaga Komorowskiego nad Kaczyńskim będzie mała i Jarosław ma dobry przyczółek na II turę.
Widać, że zarówno Bronek, jak i Jarek od razu chcieli się przypodobać Grzesiowi i chcą jego głosów. I tak będzie też przez te dwa tygodnie. Kto zrobi to mniej subtelnie, narazi się na ataki z drugiej strony. Ziemkiewicz kiedyś mądrze napisał, że SLD jest jak prostytutka, z którą każdy chce się przespać, ale jeżeli ktoś to zrobi, będzie wyśmiany.
|
Dokładnie!!! Ułożył piosenkę, ma w miarę ładną zonę, koło niego skakały dwie seksowne bliźniaczki. Mimo wszystko jeżeli Napieralski kogoś poprze to raczej na pewno to będzie Bronek, a nie Jarek. Jeżeli chodzi o to kto na kogo głosował, to nie ma żadnych nowości wschód na Jarka zachód na Bronka, ludzie z wyższym na Bronka, ludzie starzy na Jarka itp, itd... To było do przewidzenia.
Ja mam takie pytanie macie jakieś informacje o frekwencji

Niby racja widać dużą różnicę, trzeba wziąć pod uwagę jednak fakt o kryzysie gospodarczym, przygotowania do Euro, tym głownie zajmowało się PO.
Edit: Mimo wszystko jestem zaskoczony że Napieralski miał aż 14%, sądziłem, że tak z 11 może uciułać, ale nie więcej.