Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2010, 12:24
Jestem ciekaw jak Słowacja zagra z Paragwajem. Jaka różnica dzieli te 2 zespoły. Co jak co ale Słowacja jest najbliżej naszej kadry jeśli chodzi o poziom gry. (Tak wiem zajęli 1 miejsce, ale oba mecze wygrali z nami szczęśliwie) Jest to zawsze punkt odniesienia. Ile nam brakuje. Ja stawiam tak 2-0 na Paragwaj, ale może Słowację stać na niespodziankę?

BTW
Paragwaj to zespół oparty na żelaznej obronie i dyscyplinie taktycznej (mecz z Włochami) - to tak a propo jakichś ściemniań co po niektórych że to radosny futbol. Tak, mają kilku świetnych piłkarzy ale dzięki wyrachowanej grze wygrali w eliminacjach MŚ z Brazylią, Argentyną czy Chile (na wyjeździe)
Podobnie jak Paragwaj gra Urugwaj (któremu kibicuje obok Argentyny z Ameryki Południowej). Żelazna obrona i szybkie kontry (jak z Francją) chyba że trafia się na słabych leszczy jak z RPA i można sobie poszaleć. Oczywiście oba zespoły mają po kilu naprawdę świetnych technicznie piłkarzy, ale otwartą grę Paragwaj to może zagrać ze słabszą Słowacją czy słabą Nową Zelandią.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.06.2010 o godz. 13:01.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując