Jestem ciekaw jak Słowacja zagra z Paragwajem. Jaka różnica dzieli te 2 zespoły. Co jak co ale Słowacja jest najbliżej naszej kadry jeśli chodzi o poziom gry. (Tak wiem zajęli 1 miejsce, ale oba mecze wygrali z nami szczęśliwie) Jest to zawsze punkt odniesienia. Ile nam brakuje. Ja stawiam tak 2-0 na Paragwaj, ale może Słowację stać na niespodziankę?
BTW
Paragwaj to zespół oparty na żelaznej obronie i dyscyplinie taktycznej (mecz z Włochami) - to tak a propo jakichś ściemniań co po niektórych że to radosny futbol. Tak, mają kilku świetnych piłkarzy ale dzięki wyrachowanej grze wygrali w eliminacjach MŚ z Brazylią, Argentyną czy Chile (na wyjeździe)

Podobnie jak Paragwaj gra Urugwaj (któremu kibicuje obok Argentyny z Ameryki Południowej). Żelazna obrona i szybkie kontry (jak z Francją) chyba że trafia się na słabych leszczy jak z RPA i można sobie poszaleć. Oczywiście oba zespoły mają po kilu naprawdę świetnych technicznie piłkarzy, ale otwartą grę Paragwaj to może zagrać ze słabszą Słowacją czy słabą Nową Zelandią.