cytat z Antolovica:
Cytat:
Cieszę się, że sprawa mojego nowego klubu została ostatecznie rozwiązana. Idę do wielkiego klubu, polskiej instytucji. Pozostaje mi tylko przejść badania lekarskie, w nowym klubie pojawię się od przyszłego tygodnia - powiedział Antolović.
Marijan powiedział, że oczekuje, że będzie pierwszym bramkarzem klubu, do którego dołączył w tym roku również Ivica Vrdoljak, ale też uważa, że w Polsce nie zatrzyma się na długo.
- O ile dobrze zrozumiałem, kupili mnie, żeby mnie za 2-3 lat sprzedać. W taki sam sposób robili w poprzednich latach z innymi bramkarzami. Dla mnie najważniejsza jest teraz gra i pokazanie tego, co potrafię.
- Dalszym celem na przyszłość jest zostać pierwszym bramkarzem reprezentacji Chorwacji, a potem znaleźć klub w najlepszych pięciu ligach świata - powiedział Antolović, który w ostatnim sezonie z 20 puszczonymi bramkami otrzymał tytuł najlepszego bramkarza w swojej lidze.
Antolović nie wie ile jego poprzedni klub dostanie odstępnego i tylko krótko wyraził zadowolenie z warunków finansowych zapewnionych przez nowy klub.
Wreszcie Antolović jest zadowolony z rozwiązania swojego statusu ze względu na fakt, że pieniądze uzyskane z tytułu jego transferu znacznie poprawią sytuację finansową w jego byłym klubie.
|
Bardzo podoba mi się to, że facet stawia sprawę jasno- Legia ma być wybiciem się do jeszcze lepszego klubu. Bez żadnych deklaracji typu 'będę tu grał do końca kariery' itp