Wyświetl pojedynczy post
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2010, 17:54
Cytat:
1. Nastąpiła próba podebrania jednego z naszych najlepszych fotografów.
Kibic wchodzący na forum jak przeczyta to uzna to za perfidne działanie tych z SKWK zwłaszcza jeśli ma do nich negatywny stosunek za inne działania ale jeśli rozwiniemy szerzej tą sprawę to może zmienić opinię albo ją złagodzić jeśli sprawę opisze się szerzej. I nie nazwę tego manipulacją tylko różnicą w interpretacji faktów.

Mało kto wie z kibiców tu na forum czy w rzeczywistości, że ów fotograf to nasz wspólny znajomy. Nie było nigdy dla niego problemu by przekazać zdjęcie np. do Forzy itp. Jeździł z nami jako pracownik TWSD czy tez prywatnie na wyjazdy piłki, koszykówki itp.

Ja i kolega akurat rozmowę z nim prowadziłem.

Gdy reaktywowaliśmy serwis SKWK zwróciliśmy się z zapytaniem czy nie byłby zainteresowany robieniem zdjęć dla nas podkreślając, że wiemy, że serwis TWSD jest dla niego piorytetem ze względu na swoją pozycję i możliwość rozwoju. Gdy wiedzieliśmy, że raczej odejście z TWSD nie wchodzi w grę. Padła też propozycja czy ewentualnie istniała by możliwość aby niewykorzystane fotki w galeriach TWSD trafiały do nas. Tą propozycję chcielibyśmy aby skonsultował z TWSD czy na takie rozwiązanie przystaną by nie robić tego po kątach bo i po co. (nie wnikam już jak to zostało przedstawione w relacjach forograf-twsd i czy zostało). Ja jestem pewien swoich słów mówiąc, że w tym wypadku gdyby zdjęcia miały trafiać tu i tu musi o tym wiedzieć TWSD czy przystają na takie coś.

Nikt nigdy nie powiedział przejdź do SKWK bo dostaniesz tu pieniądze czy też większe pieniądze. O tym, że w SKWK jest praca społeczna było zaznaczone na samym początku. Nie było żadnych obietnic, a tym bardziej namawiania do konspiracyjnych działań by nic TWSD nie wiedziało. Bo jak powtórzę kolejny raz wiedzieliśmy, że serwis ów daje większe możliwości rozwoju. Po ostatecznym NIE, nie poobrażaliśmy się na siebie i dalej jesteśmy kolegami bo nie oceniamy ludzi po tym gdzie są ale to jakimi ludźmi w danym miejscu są. Dla nas sytuacja była jasna chce tutaj się rozwijać i tu działać. A gdybyśmy chcieli jak to oceniono podebrać to byśmy próbowali kolejnych działań. Ale kolegów nie mamy zamiaru stawiać w niezręcznych sytuacjach.

Gdybyśmy chcieli wszystko utrzymać w tajemnicy prosilibyśmy, żeby nikomu o tym nie mówił lub też potajemnie przekazywał nam zdjęcia.

To nie jest obca dla nas osoba by robić działania na zasadzie podbierzemy twsd najlepszego fotoreportera. Nie czyniono, żadnych zabiegów by go stąd wyciągnąć do nas.

Zapytać naszego kolegę

Przypomnę również 3h rozmowę w Jamie gdzie ja-rav dokładnie wyjaśnialiśmy sobie kwestię kropkowania adresu dlaczego tak, a nie inaczej, sprawę fotografa itp itd. te dwie kwestie zostały wtedy wyjaśnione.(tak wydawało mi się do dzisiaj). Dokładnie to samo powiedziałem w trakcie tej 3h rozmowy.

Jak widać nie przeszkadza to dziś napisać by obronić siebie albo przedstawić w złym świetle innych.
Cytat:
Nastąpiła próba podebrania jednego z naszych najlepszych fotografów.
bo wtedy negatywne opinie o SKWK gwarantowane.

To jeden wątek do którego postanowiłem się odnieść bo reszty nie zamierzam komentować bo przeszłość pokazała jaki to ma sens i czy w ogóle ma.
Ostatnio edytowane przez PvD : 19.06.2010 o godz. 18:04.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.