Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2010, 10:10
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie nie ma znaczenia przeciwko jakiej drużynie gramy , nawet jeśli jest to słabeusz to systemem 4-5-1 można grać ofensywnie , atakować i grać ładnie dla oka. Myślę że ustawienie 4-4-2 z typowymi bocznymi pomocnikami w dzisiejszej piłce może sprawdzić się tylko przypadku kiedy w środku gra dwóch pomocników tzw. od czarnej roboty czyli ,np. Sobol a Guła i Jirsak pasują do 4-5-1 lub 4-3-3 a na ten drugi wariant to my nie mamy odpowiednich piłkarzy. Takie jest moje zdanie i mam nadzieję że Henry w końcu to zrozumiał.
zgadza się , masz racje , jednakże na dzień dzisiejszy nie mamy możliwość przeprowadzenia jakichkolwiek roszad w ofensywnych formacjach zespołu i to mnie najbardziej boli .

na ławce .. Boguski , Mączyński i to tyle

Kirm na MŚ, Małecki ma urlop po wycieczce ( 3 minut gry z Finami ) ze Smudą

W takim systemie Paweł Brożek znowu może stać sam w polu karnym , bez jakiegokolwiek wsparcia , gdyś środkowi pomocnicy będą bardziej zajęci odebraniem piłki niż wyjściem na wolne pole ( a tak by się sprawa miała przy dwóch napastnikach . Owszem , w wielu meczach to może się sprawdzać , jednakże czy to Wisła , czy to kadra zawsze odnosiła najwieksze sukcesy grając dwoma napastnikami . Wszelkie eksperymenty wychodziły nam raczej na złe . ( gra 3 obońcami za Dana , diamenty Janasa czy zagęszczenie środka pola u Leo i mowa tutaj ogólnie o polskich piłkarzach )
Odpowiedz cytując