Wyświetl pojedynczy post
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2010, 22:28
Boomcha napisał(a):Wyświetl post
Staniszkis mówiła coś w stylu - z tego co zrozumiałem - że Kaczyński m około 10% przewagi nad Komorowskim w badaniach robionych przez sztaby. Nie chce mi się z jednej strony wierzyć, ale z drugiej np w telegazecie w SMS'owim sondażu Kaczyński ma ok. 70% poparcia a Komorowski ok 10%, co świadczy o mobilizacji ludzi. [link do zdjęcia z ekranu]

Po cichu wierze, że Kaczyński wygra w I turze.
Moiom zdaniem, wszelkiego rodzaju sondaże SMS -owe są nie adekwatne do prawdziwej siły poparcia, z jednego prostego powodu telefon ma prawie każdy nawet niepełnoletni, który w realnym świecie nie posiada głosu wyborczego więc oddaje głos SMS-owy podbijając poparcie danego kandydata, przynajmniej tak mi się wydaje.
Więc nie można tu mówić o jakieś mobilizacji ludzi.

Zastanawia mnie jaka w tym roku będzie frekwencja na wyborach, bo z tego co można zauważyć w TV to ludzie z terenów zalanych nie mają raczej głowy do tego aby oddać głos, nie którzy stracili cały dobytek i odbudowanie domu jest dla nich najważniejsze.
Po za tym trudno się im dziwić.

Do drugiej tury przejdzie Komorowski i Kaczyński liczę na to, że Kaczyński wygra w II turze.