JEDREK76 napisał(a):

|
Tak się zastanawiam nad tym całym gadaniem o internowaniu itp. i z tego wszystkiego wynika mi, że kuźwa Bujak się powinien ze wstydu zapaść pod ziemię, że kupę czasu się ukrywał, bo w tej chwili wynika, że nie liczy się działalność w podziemnych strukturach "Solidarności" tylko i jedynie kto i ile czasu przesiedział w "internacie". To kuźwa wg. mnie jakieś kompletne odwrócenie kryteriów, k...a wówczas liczyło się to aby pozostać na wolności jak najdłużej i działać, a w tej chwili rozliczać się próbuje za to kto i dlaczego siedzieć nie poszedł. Jarek sam powinien się kuźwa zgłosić na Rakowiecką i nie wychodzić stamtąd dopóki go nie internują vel aresztują miałby w tej chwili alibi wobec ataków Paliknotów i jemu podobnych.
|
Mieliśmy nie dyskutować ale to tak szrapnelem do mnie jest

.'Moja' oś czasu to tylko odpowiedź na dokładnie tak samo propagandową oś czasu Komorry.
Kryterium siedzenia w pierdlu oczywiście nie powinno mieć miejsca, choć byli tacy co na prawdę sporo przesiedzieli(za poglądy) i tu uważam że powinno się mieć jednak większą samokontrole w 'napierdzielaniu w nich' - Nie że to mają być święte krowy ale 2,3,5 lat to na prawdę jest szmat czasu, szczególnie że czas w pierdlu biegnie o wiele wolniej niż na wolności.Precyzując nie chodzi mi tu o powstrzymywanie się przed krytyką a przed stwierdzeniami typu, zdrajca, sprzedawczyk - To oczywiście nie do Ciebie ale są tacy co ustrój poprzedni znają jedynie z opowieści, więzienie z filmów i w zaciszu własnego pokoju jebią bez opamiętania ludzi, którzy kiedyś poświęcili kawał swojego życia dla idei wolnej Polski.
Do Jarka to ja mam tylko grubą pretensję o to zomo bo nie wypada by człowiek który zna sprawę z opowieści, tak jechał po ludziach których to 'zomo' zamykało, bo przecież nie chodziło tam o LSD a ludzi PO i im sprzyjających. /edit/ - gdzie to też nie chodzi mi o to by karmić się tym przez lata - walnął głupotę, nie jedną zresztą i tyle
I jeszcze krótko o tej 'bulwersującej' wypowiedzi Sikorskiego
To jest w ogóle ciekawe bo to co powiedział jest dla mnie oczywistością.Tak jak nie powinniśmy wybierać Komorowskiego z powodu że ma 5 dzieci, a Kaczor żadnego tak nie powinniśmy wybierać Kaczora dlatego że brat jego zginął w katastrofie lotniczej.
Prezydenta należy wybierać na zimno.Natomiast nie wiem po kiego grzyba Sikorski wali w ten bęben.
a) dupa mu lata jak i całemu PO i nie może się opanować
b) tak na prawdę widzi w tym swoją szansę i porażka Komorry jest mu bardziej na rękę.