Wyświetl pojedynczy post
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2010, 23:31
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Popieranie Jarka przez tą część UPR jest po prostu śmieszne. Zobaczymy jak UPR rozwinie skrzydła jak JKM skończy karierę polityczną za rok (no chyba że się do sejmu dostanie czego mu życzę)
Cytat:
Tylko co ma PiS wspólnego z UPR skoro w sprawach gospodarczych jest na lewo od SLD? UPR oczywiście się może sprzedać i ciekawi mnie co by takiego wynegocjowali z PiSem. Ale jak chcą to niech sobie robią umizgi. Poczekam na efekty takiej współpracy i wtedy ocenię.
Proponuję poczytać:

http://arturgorski.salon24.pl/195759...bnizyl-podatki

Cytat:
Jest Pan zwolennikiem liberalizmu w gospodarce?

- Tak, jestem zwolennikiem wolności gospodarczej. Popieram zdrową konkurencję, niskie podatki i ograniczoną rolę państwa w gospodarce, no i oczywiście bronię własności prywatnej. Za słowem „liberalizm” nie przepadam, gdyż ma ono swoją genezę w oświeceniu i jest bardzo różnie rozumiane, także w odniesieniu do gospodarki. Co prawda czasem mówię o sobie przekornie, gdy rozmawiam z różnej maści socjalistami, że jestem gospodarczym liberałem, ale najbliższe mi pojęcie to konserwatywny-liberalizm czy ordoliberalizm. W końcu w młodości byłem bardzo blisko Unii Polityki Realnej i wiele lat temu nawet głosowałem na tę partię.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa