Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2010, 22:23
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ruch stracił Niedzielana, choć odgraża się że nie sprzeda Sadloka i Sobiecha. Ciekawe, z czego spłacą długi.
Ja rozumiem, że są osoby które bardzo łatwo ulegają manipulacją mediów, ale jeszcze raz to powiem - Ruch ma naprawdę niewielkie długi, pozostałości po poprzednikach, które mogą zostać w całości spłacone nawet do sierpnia bez żadnych transferów wychodzących - o ile tylko uda im się przejść dwie rundy kwalifikacyjne LE, co może być zadaniem dosyć prostym (San Marino, Malta...), ale i też problematycznym (przy np. azjatyckim rywalu). Te informacje mam z pewnego źródła, zresztą nie są to znowu jakieś wyszukane rewelacje. Czasy się zmieniają i trzeba się powoli przyzwyczajać, że takie kluby jak Jagiellonia, Korona, Lechia, Śląsk, Widzew, Cracovia, Ruch, czy Polonia Warszawa się dosyć szybko rozwijają, nie mają większych problemów finansowych i coraz rzadziej będą mieli ochotę sprzedawać swoich piłkarzy za pierwsze lepsze oferty. A i myślę, że dla całej naszej piłki dobrze to zrobi - będzie chciała Wisła, Lech czy Legia mieć Sobiecha czy Sadloka, to niech go sobie wychowa, niech rozwijają te kluby swój system szkolenia i dają szansę gry młodym, tak jak Ruch dał szansę Sobiechowi i Sadlokowi, a w kolejce czekają Lisowski, Stefański czy Kieruzel.
Odpowiedz cytując