Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2010, 19:02
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A czy nie widzicie ze jedni sa drugich warci? Powinno sie robic tak ze ten kto juz byl przy wladzy i zrobil wiecej siary niz pozytku to sie dozywotnio zegna z polityka i wtedy bysmy tych klocacych sie, gwalcacych sexaferowcow nie musieli ogladac.
Przypomina mi się retoryka Andrzeja Leppera. "Oni już rządzili".

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
powinno sie dawac szanse Ziętkom czy innym Mikke i moze kiedys bysmy trafili na czlowieka uczciwego i madre rzady
Tak. Rotacyjne przekazywanie władzy to jedyna szansa dla Korwina.
Czy to szansa na mądre rządy?

A może by tak Korwin spróbował powalczyć na normalnych zasadach? Na początek mógłby spróbować nie robić z siebie pajaca przy każdej możliwej okazji. Czyli - żadnych rzymskich salutów, jakieś przyzwoite ubranie, odpuszczenie sobie co bardziej ekstrawaganckich wypowiedzi.

Bo jak czytam co chwilę, że wszyscy są siebie warci tylko jeden Korwin jest panaceum, to mnie śmiech ogarnia. Tak, wybierzmy jedynego gościa co do którego społeczeństwo nie ma pewności, czy się tylko zgrywa, czy faktycznie ma takie odchyły. Pal licho niewielką szansę, że na inaugurację przyjdzie z rewolwerem - atrapą w dłoni i ogłosi się monarchą.
Polityka to jednak nie happening, a polityk nie jest publicystą.

Fajnie, że Korwin ma poglądy, często nawet sensowne ( równie często - nie), ale polityka nie polega na posiadaniu pomysłów, to sztuka przekazania ich społeczeństwu i późniejszego ich wdrożenia. W obu przypadkach Korwin nie jest żadną alternatywą.

Myślę, że Korwina najlepiej podsumowują ostatnie wydarzenia - mianowicie przegrał proces z TVN-em o wykorzystanie materiału, w którym wykonuje gest sieg heil. Gest wykonał w studiu rzeczonej stacji podczas debaty o UE.
Który zdrowy psychicznie polityk zrobiłby coś takiego na wizji, w dodatku w stacji którą uważa za wrogą?

Nie, nie twierdzę że Korwin jest faszystą. Ten materiał też nie pokazuje go jako faszysty. Korwin został scharakteryzowany jako osoba niepoczytalna - łatka, na którą bardzo sumiennie zapracował.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2010 o godz. 19:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!