Wyświetl pojedynczy post
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2010, 18:29
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ja nie twierdzę że kłamał . Ale każdy miał na myśli odnośnie tych niespodzianek co innego niż trenerzy ... wszyscy wiedzą co - "transfery "- choć oczywiście mam nadzieję że jutro jednak ktoś zostanie zaprezentowany ale nie można teraz pisać że Zbymak niczego nie pisał o niespodziankach bo pisał i na konferencji że taka będzie również. Ja też mogę powiedzieć że w tym miesiącu czeka nas ogromna niespodzianka nie mając żadnej wiedzy na temat tego co się dzieje w klubie a jak coś się wydarzy to wtedy mogę to podciągnąć pod tą niespodziankę i powiedzieć że o to mi chodziło. W przypadku Zbymaka wygląda to podobnie... zaznaczam że jest to moje zdanie i wolałbym się mylić i żeby jutro zostali zaprezentowani jacyś nowi piłkarze bo wszyscy chyba się zgodzą że ten balonik jest nieco napompowany głównie dzięki Zbymakowi bo on wlał w nasze serca nadzieję że do Wisły mogą przyjść pewni piłakrze. A po drugie to trener bramkarzy i od przygotowania motorycznego to wcale nie są niespodzianki bo wiadomo że tacy ludzie po prostu muszą pracować w klubie więc nie kwalifikowałbym tego do niespodzianek zapowiadanych przez Zbymaka...

Ja się wcale z Tobą nie zgodzę. Przede wszystkim człowiek, który ma jako takie pojęcie na temat piłki nożnej powinien zdawać sobie sprawę z tego, że w negocjacjach transferowych nigdy nie ma PEWNYCH informacji. Bo negocjacje transferowe są bardzo nieprzewidywalne.

Jeżeli chcesz rozstrzygnąć wiedzę, bądź też niewiedzę zbymaka to zważ najpierw na jedną rzecz. To on zawsze wie wcześniej niż każdy kiedy będzie konferencja prasowa z dokładnością co do godziny. To świadczy o tym, że posiada informację na ten temat, a to, że póki co nie sprawdza się jego wiedza transferowa nie musi być wynikiem nieposiadania jej - tylko dużej nieprzewidywalności i trudności w toczonych negocjacjach.

Wisła zawsze ma problem z szybkim dojściem do porozumienia. Jest to podyktowane zaciskaniem pasa w naszym klubie od pewnego czasu i walką o każdą złotówkę w trakcie negocjacji. Niestety należy się przyzwyczaić, że pieniążków jest ile jest i nie narzekać na Wisłę bo to nie jest spowodowane ich nieudolnością, tylko przez ich ograniczone zasoby finansowe.
Odpowiedz cytując