Wyświetl pojedynczy post
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2010, 15:48
0 22 napisał(a):Wyświetl post
P.S. Polityka tez jedzie dziadkiem z wermachtu. http://www.polityka.pl/wybory/150666...czynskich.read
"Rzadko wspominali natomiast o ojcu – Rajmundzie, który faktycznie walczył w Powstaniu i został ranny w pierwszej godzinie. Oberwany kciuk prawej ręki musiała mu wówczas amputować sanitariuszka Helena Wołłowicz, pseudonim Rena (ciotka Bronisława Komorowskiego!). Mimo obrażeń Kaczyński brał udział w walkach do końca. Został za to odznaczony Krzyżem Walecznych i orderem Virtuti Militari. Zmarł w 2005 roku."

Faktycznie wali dziadkiem z Wermachtu jak skur......

LoRd napisał(a):Wyświetl post
O romansach B.Komorowskiego z WSI od jakiegoś czasu się już mówiło i sygnały na ten temat dochodziły od najwyżych przedstawicieli władz państowych natomiast insynuacje wobec J.Kaczyńskiego niepoparte kompletnie żadnymi dokumentami to jednak nie ten sam kaliber. Dziś wystarczy tylko popatrzć który z nich przez jakie środowiska jest popierany żeby wiedzieć gdzie może być chociaż cień prawdy a gdzie tylko insynuacje. Z resztą mam wrażenie ze nasza rozmowa to właśnie sukces Palikota i sztabowców B.Komorowskiego. Wyprodukował coś co teraz sieje zamęt. I prosze nie stawiaj wspomnianego posła z Lublina w jednym szeregu z Gazetą Polską bo to zupelnie dwa inne światy.
To prawda, kiedy wchodzę na stronę główną owej gazety i widzę nagłówek TO NIE BYŁ WYPADEK to stwierdzam, że insynuacje Palikota są wobec tego co ukazuje się w tej gazecie niczym...
Oba te źródła informacji są równie wiarygodne. Mam jednak wrażenie, że Palikot to co robi, robi absolutnie celowo działając wyłącznie w celach PR, natomiast Gazeta Polska i jej redaktorzy są święcie przekonany, że to co piszą jest prawdą, na którą mają swoisty monopol.

Trochę mnie to przeraża szczerze mówiąc. Nie sam fakt pisania, bowiem mamy wolność słowa, ale właśnie ten fakt wiary i przekonania w 100% słuszności.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 17.06.2010 o godz. 15:55.