Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2010, 13:22
Cytat:
Dobrze ale teraz powiedz mi co w tym zlego ze teraz zaczal grac w ta gre?
Nie napisałem , że jest w tym coś złego.

Cytat:
Głosowanie na 'mniejsze zło' to nie głosowanie przeciwko komuś tylko tandetne zrzucenie z siebie odpowiedzialności za państwo. Nie jesteś pewny? Nie głosuj. Potem w dyskusjach słyszę, że głosowałem na x, bo to mniejsze zło. A jakie to ma znaczenie? Zagłosowałeś nawet w swoim mniemaniu na zło - masz problem. Chcesz to sobie to usprawiedliwiaj dodatkiem 'mniejsze', ale w 'ogólnym rozrachunku to się nie będzie liczyć' idąc za Panem Cogito.
Jeżeli ktoś zakłada , że obydwaj panowie którzy najprawdopodobniej zmierzą się w II turze , będą złem dla Polski , to logiczne że wybiera te mniej groźne zło. Ewentualnie może nie pójść na wybory , bądź oddać głos nieważny celem pokazania iż obaj kandydaci nie są godni tej funkcji . Aczkolwiek jeżeli wcześniej zakładał głosowanie na Komorowskiego (by ustrzec państwo przed ,,większym złem'' kryjącym się pod postacią Jarosława Kaczyńskiego) , to nie oddanie głosu w wyborach oznacza de-facto o 1 głos więcej dla ,,większego zła''.
Dlatego uważam , że głosowanie na metodę ,,mniejszego zła'' nie jest takie idiotyczne

Cytat:
Czy kampania wyborcza prowadzona wobec "społeczeństwa", ktore nie potrafi odróżnić prawicy od lewicy, nie na tym własnie powinna sie opierać?
Generalnie na tym.

Cytat:
Czy jakikolwiek inny kandydat gra w grę pod tytułem "jestem wredny, ale mam najlepsze poglądy"?
Znalazło by się paru
Np. Mikke
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.06.2010 o godz. 13:25.