Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2010, 12:29
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Może są na świecie lepsi i tańsi od Sadloka, ale mimo wszystko myślę, że ważna jest proporcja Polacy do obcokrajowców. Jeśli Sadlok jest trochę droższy i trochę gorszy od internacjonałów to ja bym wziął Sadloka – chodzi tylko ile to trochę wynosi, bo jak jest to duże trochę to niech Sadlok gra w Polonii.
Nie mogę się z Tobą zgodzić. Wisła powinna brać możliwie jak najlepszych piłkarzy bez względu na narodowość bo jeśli tak jak Ty mówisz będziemy brali słabszego , droższego Polaka zamiast lepszego , tańszego obcokrajowca to wtedy o udanych występach w europejskich pucharach będziemy mogli pomarzyć a w lidze będziemy bili się o środek tabeli. Jeśli miałbyś wybierać między Marcelo i Sadlokiem też wybrałbyś Polaka ? Oczywiście Polacy w naszym klubie powinni być ale jeśli są najlepszą opcją na daną pozycję. Popatrz na zachodnioeuropejskie ligi , tam stawia się na najlepszych piłkarzy bez względu na narodowość i dzięki temu również na tym korzystają piłkarze z tych krajów bo mogą grać w mocnej lidze i rozwijać się u boku lepszych piłkarzy. Angielska liga nie byłaby taka mocna gdyby graliby tam w większości tylko Anglicy. Polska też powinna iść w tym kierunku . Zagraniczni "dobrzy" piłkarze podniosą poziom naszej ligi dzięki czemu również Polscy zawodnicy będą się rozwijać . Wolę by w Wiśle grało 7 bardzo dobrych Polaków niż 14 przeciętnych.Takie jest moje zdanie. A co do Sadloka to niech decyzje o tym czy nadaje się do Wisły czy nie podejmą osoby w naszym klubie odpowiedzialnie za transfery ale podobno jest opcją rezerwową i priorytetem ma być "lepszy" zagraniczny środkowy obrońca... pożyjemy zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 16.06.2010 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując