Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2010, 08:39
Ja myślę, że Meghniego do Krakowa mogą przyciągnąć niesłychanie korzystne warunki rehabilitacji, tak jak tego bramkarza z Chorwacji kusi Legia Dowhaniem - a więc perspektywa rozwoju.

Faktycznie, atuty mamy spore: największa gwiazda zespołu została tak zajebiście zoperowana, że z kolana trzeba było wyciągać igłę zostawioną przez znachora. Inny napastnik przychodząc do nas był reprezentantem Polski, odchodząc po 3 latach miał na koncie 3 mecze ligowe, 0 goli i 4 operacje. Dwukrotny król strzelców od roku nie może dojść do siebie po kłopotach zdrowotnych.

Na miejscu Meghniego po dotarciu do tych faktów o Wiśle zacząłbym krzyczeć, a następnie prewencyjnie wziąłbym pierwszy samolot do Algierii, tak na wszelki wypadek. Lazio potrzebuje gotówki i różnie głupie pomysły mogą się pojawić.

A na poważnie: wkurza mnie kolejny "medialny" transfer, bo wydawało się że normalnieje w Wiśle. Tymczasem znowu ktoś robi niepoważne zagrywki transferowe, by sprawiać wrażenie że Wisła ma mocarstwowe ambicje. 2 mln € za kontuzjowanego piłkarza to piramidalna bzdura, ale media podchwyciły temat. I o to w tej sprawie chodziło.

Tymczasem fakty są takie, że:
- po blisko 2 latach testowania bramkarzy udało się kupić obiecującego golkipera za żywą gotówkę;
- równocześnie jednak utraciliśmy najlepszego stopera i kapitana drużyny

Entuzjazm spowodowany pozyskaniem bramkarza nie powinien przesłaniać podstawowych faktów. A te są następujące:

Obecny bilans okienka transferowego należy oceniać negatywnie. Wisła jak na razie jest słabsza, nie silniejsza.

Na razie mamy szumne zapowiedzi skompletowania kadry przed pierwszym zgrupowaniem. Tyle, że z konkretów to mamy 28-letniego, anonimowego Brazylijczyka z łapanki na prawą obronę (niech się okaże drugim Cafu, tylko czemu jeszcze nikt nie odkrył u niego tych umiejętności?) na testach. A czas nieubłaganie upływa.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując