Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2010, 07:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Nie, grając na tym poziomie nie siedli by w CZ nawet na ławce. Bez względu na to, jakby się nazywali. Są po prostu drewniani.

jova - my nie rozmawiamy o Lewandowskim, tylko o Sadloku i Gliku. Gracze ofensywni są zawsze w cenie, w szczególności napastnicy. Obrońcy - o wiele mniej. Więc o ile słaby polski napastnik czy pomocnik ma rację bytu (z uwagi na konkurencyjną cenę), o tyle obrońca już niekoniecznie.

Ogryzek - ale zamulasz.
Tu nie chodzi o narodowość i wiek, tylko umiejętności. Wolałbym Żewłakowa czy Bosackiego niż Glika i Sadloka. Po prostu potrzebujemy pewnego, twardo grającego stopera a nie drugiego Jopa, tylko młodszego. Takiego Clebera 2.
Dokładnie Tym się kierując Lech zdobył MP i zagrał dobrze w pucharach. Nie patrzą tam krzywo na Polaków i ściągają. Ściagają i Bałkańców i Białorusinów itd. My natomiast (część siostrzeńców z tego forum) z góry okresliło - Polacy za słabi. Tak jakbyśmy kupowali obcokrajowców za 2-3 mln euro a nie sprowadzali przećietnych kopaczy z zagranicy.
Jova dobrze w swoim tekście wykazał jak się rozkłada siła zespołów pomiędzy Polaków a cudzoziemców.

To do nich ten tekst (siostrzeńców) co to są fanami Alvareza i Kirma po 1 sezonie a nie do Ciebie. Rozumiem chcociaż 2 (Marcelo) ale 1?

Znasz moje poglądy w tej sprawie więc nie stosuj nadużyć - przypisując mi pewne rzeczy które nie są moje.

1.Nie dla Arsenalu (żenada) angielski klub bez Anglika (z 1)

2. Nie dla Athletic Bilbao - sami Baskowie. W ten sposób sami zamykają sobie szansę na coś więcej niż środek tabeli przez najbliższe lata

Droga środka jak u Arystotelesa i .... Buddy
(Buddystą nie jestem)

Wiecej nie będę się w tej sprawie wypowiadał, są MŚ i szlkoda nerwów na przepychanki
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując