Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2010, 19:48
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Dopóki z lewej strony zasiadają w parlamencie osoby związane z komuną
A co ta komuna Ci tak przeszkadza? Przecież wszyscy kandydaci mają ścisły związek z tamtym okresem i to nie tylko po stronie opozycyjnej. Jakbyś dokładnie poczytał to dowiesz się, że wszyscy malowani opozycjoniści włącznie z Bronkiem, Jarkiem, Kornelem nie są wcale tak kryształowo czyści jak się wydaje. Zakładam, że Twoi rodzice zdobywali wykształcenie w tamtych czasach, więc zapewne wiesz na jakiej zasadzie można było robić karierę naukową na uczelniach. Moja matka jak postanowiła robić doktorat na SGPiS to dowiedziała się, że albo wstąpi do partii albo won. Tak samo było za zakładami pracy, fabrykami, czy innymi instytucjami. Dlatego dziś wypowiedzi niektórych autorytetów profesorów o tym jaki był ich wkład w przemiany zachodzące po 89 r. kwituję napadem śmiechu.

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Warszawiaki - jakie nastroje u Was? 022 - powiedz, jak to wygląda z perspektywy zwykłego Kowalskiego? Kto w pogawędkach między znajomymi ma u Was największe poparcie? Ja z ludźmi swojego pokolenia zaprzestałem jakichkolwiek dyskusji na ten temat, z paroma jedynie da się rozmawiać, co mówią o głosach na Jurka, Kaczyńskiego czy nawet Korwina. Reszta oszołomów jednak jeszcze nie dorosła do tego, aby zmienić spojrzenie na PO. Natomiast ludzie po trzydziestce raczej w znacznej większości swoje głosy oddadzą na Kaczyńskiego.
U mnie sytuacja jest dość klarowna, gdyż na SGH partie liberalne miały zawsze ogromną przewagę dlatego na korytarzach praktycznie mówi się tylko o trójce: Komorowski, JKM, Olechowski. Na PW gdzie również studiuję jest już większe zróżnicowanie od Napieralskiego po Kaczyńskiego z przewagą JKM. Wśród znajomych polityków, radnych etc. Komorowski i Napieralski są najczęście wymieniani jako Ci na których będą głosować w I turze. Rodzina generalnie głosuje na Pawlaka (w tym ja), choć przez ostatnie kilka lat głosowali zwykle na PiS/PO. Część rodziny oczywiście głosuje na Kaczyńskiego i prowadzi już kampanię twierdząc, że nie będą się odzywali do tych którzy nie zagłosują na Jarka

Wg. najczęściej wymienianych
Studenci 23-25 lat - JKM, Komorowski, Olechowski, Kaczyński, Napieralski
Politycy ode mnie z gminy, a także młodzi politycy z PO i UPR - Komorowski, Napieralski, JKM, Pawlak
Rodzina - Komorowski, Pawlak, Kaczyński
Rodzina ze świętokrzyskiego - wszyscy na Kaczyńskiego
Powód: rodzina na wsi
Ostatnio edytowane przez emj10 : 15.06.2010 o godz. 19:56.