|
Guła, jak już powróci do zdrowia, to pewnie zaraz pójdzie znowu na leczenie... Z Ba rezygnujemy, poza tym Diaz nie jest pewnym punktem [bardzo irytujący], Jirsak się od początku nie umie odnaleźć, na Mączyńskiego nikt nie chce postawić. Jedynie Sobol- ale i Radek coś obniżył loty w tym sezonie, a poza tym coraz młodszy to on nie jest. Myślę, że środkowy pomocnik jak najbardziej jest potrzebny.
Co do Makinwy- wszyscy się nim tak podniecają, a ja bym raczej powiedziała, żeby się nie napalać. Wiek jak wiek- jeszcze trochę lat grania ma przed sobą, ale statystyki jego nie są powalające. Wręcz przeciwnie. I obawiam się żeby z niego nie było drugiego Tomasa Jirsaka- przyjdzie, kase wydamy, a on nas uraczy raz na jakiś czas większym meczem i kilkoma golami. Owszem może to być kilka ważnych goli, ale nie musi.
Dlatego ja się nie napalam na tego gościa, bo nie daje mi podstaw do tego bym mówiła "ooo tak! Makinwa i świat jest nasz!". Przyjdzie i się sprawdzi- luksus. Przyjdzie i nic ponad nie pokaże- można było to przewidzieć.
Swoją drogą ten testowany Brazylijczyk nie wygląda na piłkarza, który okaże się lepszy od Alvareza, Singlara, czy tego Burligi naszego...
|