Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2010, 08:22
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Piszecie tu o jakiś Sadlokach, Glikach czy innych wynalazkach, bo zostali przez holendra i Smude powołani, tylko co z tego skoro swoją postawą nic nie reprezentują.
Polscy kopacze są przepłącani, zyczajnie nie godni pieniędzy jakie oczekują.Za taką kasę można ściągnąć jakiegoś młodego-ambitnego z pół-wsch.A jakieś milony euro w przypadku dwójki z Ruchu to jakieś zajebiste nieporozumienie.
Najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to, że gdyby Sadlok czy Glik nazywali się Sadlokovski, Glikovski i grali na tym samym poziomie co teraz grają np. w Crvenie Zvezdzie, to jestem w 100% pewien, że wszyscy by piali z zachwytu nad tymi transferami. Glik grał świetne mecze przeciwko Berbatovowi, Panteliciowi, czy Zigiciowi, dwudziestoletni Sadlok tworzy wraz z innymi obrońcami aktualnej trzeciej siły naszej ligi Ruchu Chorzów jedną z najlepszych defensyw w Ekstraklasie. Sobol, Głowacki czy Brożek też są według Ciebie przepłacani? W końcu polscy piłkarze...

A co do posta jovy, to brak mi słów.
Chłopie, przypieprzasz się do Kirma, a mimo to jako jedyny gra na najważniejszej imprezie na świecie i całkiem nieżle mu idzie?Nie warty zastanowienia jest fakt, że w reprezentacji idzie mu o wiele lepiej, niż w naszej drużynie?
Szczerze mówiąc nie dostrzegłem nic ciekawego w jego grze na mistrzostwach, różniącego się od tego, co pokazuje w Wiśle.

Co do argumentu z Lewandowskim, to mi ręce opadły.Chłopie, ile masz takich Błaszczykowskich, Żurawskich czy Lewandowskich w mniejszych ligach, skoro reprezentacja młodzieżowa przegrywa z reprezentacją Liechtensteinu?O czym my tu w o ogóle ****a mówimy?To jest ta meltaność, na której mamy budować przyszłą drużynę?
Trudno powiedzieć, że była to choćby nasza ósma, czy dziewiąta reprezentacja młodzieżowa...Była to zlepka zawodników mających za sobą pół roku przyzwoitej gry w ME i chłopaków z niższych lig, często nie mieszczących się w składach swoich drużyn. A Luksemburg - a nie Liechtenstein, ten w oficjalnym meczu kilka miesięcy temu pokonaliśmy 5:0 - sprawiał już podobne niespodzianki, typu murowanie bramki i przypadkowy gol w oficjalnych meczach eliminacji mistrzostw europy U-21, gdzie m.in. pokonał 1:0 Bośnię i Herzegowinę, zremisował z liderem grupy Walią 0:0, minimalnie przegrał z Węgrami 0:1, z Włochami 0:2 i rewanż z Bośnią 0:1 - a wszystkie te reprezentacje grały swoimi silnymi zestawieniami.

Nie żebym wybielał tych chłopaków, ale komuś w PZPN się coś zdrowo w główce pomyliło wysyłając taki skład na mecz międzypaństwowy - skończyły się czasy, kiedy możemy wysłać swój nawet nie dziesiąty, a dalszy sort zawodników (co śmieszniejsze wysłali na ten mecz właściwie reprezentację do lat 20...) na Luksemburg i w klapkach wbić im 5 bramek, te drużyny z małych krajów są bardzo dobrze zorganizowane, zgrane, przygotowane fizycznie i przyjeżdżając tak słabymi zawodnikami na ten mecz tylko naraził nas Zamilski się na kompromitację...
Odpowiedz cytując