Wyświetl pojedynczy post
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2010, 02:02
Nie wiem jaki filmik zmontował menadżer tego Alemao, że Jarosz tak pochlebnie się o nim wypowiada, ale sprawdziłem na szybko jego osiągnięcia i nie wygląda to za dobrze.

Na oficjalnej stronie Adelaide facet ma wpisane że w 2003 zdobył mistrzostwo i puchar Brazylii z Cruzeiro. Rzeczywiście Cruzeiro zdobyło te tytuły tylko że Alemao nie zagrał wtedy ani jednego meczu w Serie A i pucharze.

To samo tyczy się wygrania Campeonato Mineiro i uczestnictwa w Copa Libertadores w 2004 roku. Alemao również nie grał w tych rozgrywkach.

W 2007 roku był bez klubu, nigdzie nie grał. W 2008 przeszedł do brazylisjkiego Juventusu i tam też nie grał w lidze stanowej.

Na poważnie zaczął grać w przeciętnej lidze australijskiej i tam też nie zachwycił. Znalazłem artykuł o graczach zagranicznych w A League i jego autor tak napisał

Cytat:
One club leading the way with Brazilians is Adelaide, who had some success with Fernando Rech, Diego and Cassio, while Cristiano and Alemao are still on the books.

Interestingly, they have shown patience with Alemao, who failed to impress last season. If he does come good, it will be a reward for their patience.
Wygląda na to, że w sezonie 2009/2010 również nie zachwycił ponieważ musi sobie szukać nowego klubu.

Jak wiemy odchodzi Arek Głowacki, klub nie wykupi Alvareza tak więc w formacji obrony potrzebujemy naprawdę solidnych wzmocnień. Nie bardzo rozumiem na co liczy klub testując piłkarza który nie potrafił przebić się nawet w przeciętnych klubach brazyliskich i który również nie wybijał się w lidze australijskiej, w dodatku jest już wiekowy.

Mam również nadzieję, że nazwisko które pojawiło się w PS - Ante Aracic to jest jakiś wymysł i nikt na poważnie nie myśli w naszym klubie nawet o testowaniu zawodnika z tak mizernymi dokonanami.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując