|
Kaziu został II trenerem. Mam nadzieję, że się sprawdzi w tej roli, bo zawsze lepiej mieć na ławie ludzi od lat oddanych klubowi, a nie zwykłych najemników.
Rysiu Czerwiec straci (czy już stracił?) posadę kierownika drużyny i ma się zająć scoutingiem. Skoro taka zmiana jest czyniona to wierzę, że na prawdę bardziej nadaje się do tej funkcji. Pytanie tylko kto zostanie kierownikiem drużyny w takiej sytuacji?
Co do trenera bramkarzy to wątpię, żeby udało się kogoś z Szamotuł ściągnąć. Choć z drugiej strony jestem pewien, że gdyby klubowi na prawdę zależało to byłby w stanie ściągnąć do nas 9 na 10 trenerów bramkarzy w kraju. Trzeba tylko wiedzieć w którego warto zainwestować. Bo że gdy wybierze się dobrego to będzie to znakomita inwestycja na przyszłość nie trzeba nikogo na przykładzie Dowhania przekonywać (sprzedaż Boruca, Fabiańskiego, Muchy itd)
Trochę to naiwne, ale jestem kibicem i ufam, że w końcu zarząd zbuduje struktury klubowe (scouting, dyrektor sportowy, sztab trenerski, lekarski itd) tak jak wyglądać powinny w topowym klubie 40-to milionowego kraju UE.
|