rw88 napisał(a):

|
Fakt, źle to ująłem - myślałem raczej "możliwie apolityczna".
|
Pytania pozostają dalej otwarte. Jak sobie to wyobrażasz i kto powinien zajmować sie publicystyką.
rw88 napisał(a):
|
Tak, ale cała reszta jest zdominowana przez PiS (łącznie z TVP Info) i trudno z tym moim zdaniem polemizować. Sam Lis jest chyba ostatnią pozostałością związaną w jakikolwiek sposób z krytyką PiS-u, czy jak kto woli mariażem z PO i z SLD - zwał jak zwał.
|
W TVP Info ma swój program Żakowski. Miałem przyjemność oglądać. Akurat zaprosił Kuczyńskiego (PZPR, potem opozycja, potem UW, teraz 'niezależny' komentator nienawidzący PiS i uwielbiajacy PO), Kublik (dziennikara Wyborczej) i Jonasa. W
czwórkę zastanawiali się (Jonas najmocniej) czy Kaczyński zmienił się na tyle, żeby odrzucić... pomysł państwa autorytarnego jakim była IV RP.
Podsumowując. Na TVP 1 masz Pospieszalskiego, na TVP 2 masz Lisa, na TVP Info masz Żakowskiego. Do tego różne mniejsze programy.
Ostatnia debata była nędzna, ze względu na forumłę, ale była obiektywna. Każdy miał takie same pytania, brak ingerencji prowadzących, filmiki przedstawiające gośći były laurkami plus słodkie wypomnienie jednej wpadki każdemu. A wszystko było w skrajnie pisowskiej TVP 1.
Moim zdaniem lepiej niż teraz już nie będzie. Następna ekipa albo to oleje albo zmieni tyle, ze za Pospieszalskiego da Wołka. To już wolę to co jest.