|
Mnie tylko jedno zjawisko u zwolenników Kaczyńskiego bardzo ciekawi - zdecydowana większość najeżdża na PO ze względu na propagandę prywatnych mediów TVN, GW itd., jednocześnie nie zauważa, lub nie chce zauważać tego, że jeszcze większą mównicą partyjną stała się w tej chwili TVP (oczywiście dla PIS-u), która było nie było jest telewizją publiczną i powinna pozostawać apolityczna - ta sama sytuacja, ten sam typ propagandy, to samo ogłupianie społeczeństwa, te same manipulacje. Osobiście na pewno nie zagłosuję w pierwszej turze na Komorowskiego, czy Kaczyńskiego, bo dla mnie obaj nie są zdolni do samodzielnego myślenia - pierwszy będzie wszystko podpisywał co mu pod rękę podadzą, drugi będzie wszystko wetował.
Ja uważam, że w obecnej sytuacji potrzebny by był ktoś trzeci, kto potrafiłby w miarę samodzielnie i rozsądnie rozpatrywać wszelkie ustawy które trafiają do pałacu prezydenckiego, a że wiem, iż jest to niemożliwe, wydaje mi się, że lepszym wariantem będzie prezydent Komorowski, bo w jego przypadku w razie braku efektów, czy pozytywnych symptomów bardzo łatwo będzie można zmienić obóz rządzący w następnych wyborach parlamentarnych.
Natomiast Jarosław nie jest dla mnie odpowiednią osobą na stanowisko prezydenta, bo nie jest to osoba zdolna do jakiejkolwiek współpracy, nawet z własnymi kolegami partyjnymi. PiS to naprawdę ciekawa ekipa, ale moim zdaniem jej rozwój hamuję "jedna słuszna racja Jarosława" (vide sytuacja z Dornem, usunięcie w cień Ziobry itd., czyli ludzi zdecydowanie podnoszących poziom tej partii), polityka z poprzedniej epoki, niezdolnego do skutecznej walki na polu międzynarodowym, jadącym kampanią na tragedii narodowej.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 14.06.2010 o godz. 23:35.
|