Wyświetl pojedynczy post
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2010, 10:58
hunter napisał(a):Wyświetl post

Co do Komorowskiego, to z dnia na dzień upewniam się że ten człowiek nadaje się do roli jakiegoś gajowego, który siedzi przy kominku i czyta dzieciom bajki albo własnoręcznie napisane wiersze. Niestety ten człowiek za nic nie pasuje mi do polityki, już w ogóle nie mówiąc o urzędzie prezydenta.
No ale nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ podstawową rolą prezydenta z PO będzie nie blokowanie ustaw przygotowanych przez rząd premiera Tuska. W tym kontekście jest na prawdę nieistotne czy startuje Sikorski czy Komorowski czy dajmy na to posłanka Mucha. W ogóle wydaje mi się, że debata kandydatów na kandydatów, która miała miejsce wewnątrz PO miała na celu tylko i wyłącznie zbajerowanie opinii publicznej, że kandydaci mają jakieś swoje poglądy i chodzi o coś więcej niż w/w cel.

Każdy kto choć trochę interesuje się polityką od strony gospodarki wie, że Pawlak w kontekście takich spraw jak dług publiczny, sypiący się system emerytalny czy dość pokręcony system podatkowy merytorycznie załatwia każdego z "gangu czworga". To nie znaczy, że akurat z tego powodu będę głosował na Pawlaka po prostu stwierdzam fakt.

Podsumowując, to że kandydatowi PO mylą się podstawowe pojęcia i zalicza tu i ówdzie wpadki jest dla mnie osobiście mało istotne. Wybór w tym roku nie dotyczy osób a tego czy polityka PO będzie realizowana bez żadnych przeszkód, mam tu na myśli również personalne decyzje, czy jednak powstanie jakiś ośrodek władzy w państwie, który będzie pełnił rolę przeciwwagi.
Jak komuś się podoba polityka w wydaniu PO to głosuje na Komorowskiego i spokojnie może się nie przejmować tym, że merytorycznie jest to jeden z ze słabszych kandydatów.

pozdr