harimata napisał(a):

Jestem dojeżdżającym autobusem na studia studentem. Chcę podjąć drugi kierunek na studiach. Jestem katolikiem. PRzekonaj mnie, że lepszym wyborem będzie Komorowski niż Kaczyński na którego zamierzam aktualnie głosować. Jeżeli Cię to przerasta to możemy się powyzywać na PW skoro tylko tak potrafisz rozmawiać.
|
"A ja pracuję już trochę po studiach, wynajmuje mieszkanie, założyłem rodzinę proszę przekonaj mnie że Kaczyński będzie lepszym kandydatem."
A teraz na poważnie, po pierwsze najważniejsze jest chyba dla nas iść i zagłosować, nie ma sensu się wzywać. Każdy z nas ma swoje poglądy oparte na przemyśleniach, doświadczeniach i nadziejach i nikt nie powinien mieć uprzedzeń do kogoś kto ma inne poglądy a niestety bardzo często na tym forum tak się dzieje.
Ja powiem tylko tyle na podstawie tego co wiem, doświadczyłem w życiu oraz tego co czuję. Pomijam kwestie na kogo głosowałem w poprzednich wyborach (a już trochę mam ich na kącie). Przetrwałem wiele rządów i pewnie przetrwam kolejne, Obecny będę oceniał przy następnych wyborach, tak samo jak oceniłem rząd PIS z Samoobroną i LPR to co zrobili oraz to co się im zrobić nie udało zarówno w pozytywnym jak i negatywnym aspekcie. Podobnie ma się sprawa prezydenta.
A co do debaty skoro już o niej rozmawiamy, obiektywnie najwięcej w moim przekonaniu zyskał Pawlak, bez wpadek ale i bez rewelacji. Komorowski vs Kaczyński na remis przy czym Komorowski zyskał samym faktem że jednak się pojawił stracił niestety tym że wdał się w pyskówkę z Napieralskim. (Pytanie czy atakował czy się bronił) Wpadki zarówno po jednej jak i po drugiej stronie, nie dosłyszałem ale jeśli to prawda to sądy są faktycznie nie 48 godzinne, niestety Kaczyński też palnął mówiąc że w Polsce jest dziś mało dzieci co w jego ustach zabrzmiało co najmniej dziwnie. No i niestety wyrwało mu się na końcu coś o czym większość milczy a co jednak pokazuje że lekko został wyprowadzony z równowagi.
Generalnie więcej sloganów niż faktów co zresztą normalne.
Jeszcze jedna sprawa to organizacja ..... kompletne dno włącznie z wstępnymi ogólnymi informacjami o kandydatach ale to oczywiście każdy odebrał po swojemu