Markus napisał(a):

Na obcokrajowcach sprowadzonych te Polski też można zarobić te "2-3 mln euro". Nie istnieje kryterium, że do tego niezbędni są "drewniani Polacy" zaniżający przez pewien czas poziom sportowy, ze swoimi problemami mentalnymi, mający tendencję do przegrywania w ważnych momentach.
Znów wprowadzasz jakieś dziwne zależności do swoich tez.
|
Markus nie wiem o co Tobie chodzi
Napiszę tak:
Głównie zarabia się pieniądze na młodych piłkarzach takich młodych wilczkach którzy jak kiedyś Żurawski, Kosowski czy Uche trafili do Wisły.Tam się wylansowali i odeszli dalej. Teraz mamy Marcelo i Małeckiego.
Im piłkarz starszy tym mniejsze prawdopodobieństwo zarobienia na nim. Dzieje się tak z 2 powodów:
1. Im starszy piłkarz tym mniejsze prawdopodobieństwo realnych postępów sportowych
2. Im starszy piłkarz znają go już wszyscy managerowie itd i nie jest objawieniem na rynku jak np. Jańczyk
Taka dziwna zależność jest Markus że np. Smolarek choćby się zesrał za przeproszeniem i nie wiem co w Grecji robił to w wieku 28 lat nikt już nie da za niego wielkich pieniędzy. A za Lewandowskiego dadzą... bo młody.
Pomimo tego że Smolarek może i lepszy jest, ale już nie rokuje że tak powiem dobrze. Grał w Anglii i Hiszpanii. Nawalił. Jeśli tego nie rozumiesz i uważasz za dziwną zależność... to cóż poradzić. Niech będzie to wielka dziwna zależność nie do rozszyfrowania przez Markusa
Jeśli natomiast Markus chodziło ci o To że młodzi muszą być Polacy.... to znaczy że nie umiesz czytać albo jesteś ślepy:
Sam zamieszczasz mój cytat gdzie stoi jak BYK
inni obcokrajowcy młodzi.
Tak napisałem co sam cytujesz....
"Stąd potrzebni są dobrzy kopacze ograni na zachodzie (Cleber) żeby trzymali poziom sportowy, ale też młodzi "drewniani" Polacy i inni obcokrajowcy młodzi żeby można było na nich kiedyś zarobić."
Kryterium jest nie
etniczność a wiek
Sam mnie cytujesz i sam nie wiesz co piszesz.
Dobry był młody Żurawski, Kosowski i
Uche.
Dobry jest młody Małecki i
Marcelo