Wyświetl pojedynczy post
Mea
Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2010, 12:53
mav23 po rozmowie z kolegami mamy jeszcze kilka pytań odnośnie stadionu, odpowiedzi na te pytania na forum nie znalazłem.
1. dziury pomiędzy trybunami ( 2 posty wyżej załączyłem linka do zdjęcia mam nadzieje ze teraz będzie jaśniej) -jaki jest cel tych przerw (dziur)
2. czy projekt i zakres prac obejmuje tez poprawę, zmianę elewacji trybuny południowej i północnej. Wiemy doskonale jak stadion prezentuje się z zewnątrz ( wewnątrz przeczuwam ze to będzie fajny stadion) tzn. jak sie patrzy z Błoń na stadion to konstrukcja metalowa dźwigarów jest pomalowana na niebiesko co wyróżnia i pokazuje ze ta trybuna jest inna i nie spójna z nową - jakby to było w jednym kolorze z elewacja betonową to zlewało by sie to lepiej z nową trybuną. Oraz czy ten beton będzie szlifowany i malowany na północnej i południowej.
3. w trakcie projektowania p. Obtułowicz wypowiadał się, że zastanawia się nad zabudową okrąglaka - dlaczego do tego nie doszło i dlaczego pozostawiono taką przerwę pomiędzy trybuną a okrąglakiem - czy nie można było dociągnąć tej trybuny do okrąglaka ( chodzi mi o balkon) tak jak trybuna E dolega do okrąglaka.
4. Czy deptak na ul. Reymana bezie podnoszona do poziomu wejścia do trybuny wschodniej czy będą schody do wejść.
5. Na dniach otwartych kierownik budowy odpowiedzialny za wschodnią trybunę powiedział ze w pierwszym projekcie była przewidziana RESTAURACJA na kondygnacji +19 ( pod daszkiem - pytałem już o szklenie tej kondygnacji). Dlaczego do tego nie doszło byłby super widok na stadion i na Kraków - SZKODA:( bp ta restauracja ba pierwszym pietrze jest troszeczkę mała i widok z niej ograniczony.
6. Odnośnie mojego poprzedniego posta o szkleniu kondygnacji +19 chciałem zapytać czy boki narożników też będą w jakiś sposób zasłaniane ( w całości lub częściowo)
7. Wykonawca stadniny w Pyrlandii (lecha) wspomnieli ze UEFA kazała im usunąć fosy oddzielające murawę od trybun. Czy to jest prawda ze wytyczne UEFA się zmieniły i czy to zagraża zmianom na naszym stadionie. Bo ogrodzenia sobie nie wyobrażam przy niskich naszych trybunach.
8. Czy p.Obtułowicz wykonał już projekty parkingów od północy i południa i jak będą wykonane. Bo jeszcze sam parking wylany asfaltem jeszcze ujdzie ( chodź nie wiem czy to dobry pomysł zostawić samochód w taka temperaturę to zaraz nierówności wystąpią i woda będzie zalegać) ale wszystkie drogi dojścia, chodniki, aleje pieszczę powinny być wyłożone kostką. Oraz jaki jest harmonogram wykonania.

mav23 wielkie dzieki za odpowiedzi i obawiam sie ze to nie ostatnie
pozdrawiam
Odpowiedz cytując