Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2010, 10:31
Ja mysle ze z korzyscia dla calej polskiej pilki byloby gdyby w slabszych klubach naszej ligi pilkarze podpisywali klauzule w granicach 500 tys E, max 800 tys E. Wtedy nie byloby cyrkow ze z zawodnika robi sie niewolnika, ze Belchatow rzada za Gargułe kilka mln Euro. Ok ja rozumiem ze kazdy klub ma swoj interes w tym, chce wyciagnac jak najwiecej kasy badz nie pozbywac sie zawodnika bo kreuje u nich gre ale w taki sposob te najlepsze kluby w Polsce nie sa tak mocne jakby mogly byc oraz przeklada sie to na slabsza gre reprezentacji. Jak Garguła rozwinal sie w Blechatowie? Jestem pewien ze w Lechu, Legii czy Wisle mialby lepsze warunki do tego zeby osignac wyzszy poziom. Grałby w klubach w ktorych jest wieksza presja, gralby w pucharach europejskich a tak to skisl w tym Bełchatowie i sie zatrzymal w rozwoju. To samo z Nowakiem, Mcanskim, Sobiechem, Sadlokiem, Glikiem itd Jak teraz nie odejda a widac ze moga jakis przyzwoity poziom osiagnac w przyszlosci to bedzie to zahamowanie ich kariery. Im wczesniej uciekna z tych srednich klubow do najlepszej trojki w Polsce tym wiecej zbiora doswiadczenia i podniosa umiejetnosci. Gdyby Peszko nie odszedl z Wily Płock do Lecha to czego by sie nauczyl w tej 1 lidze? Lub nawet gdyby odszedl do jakiejs Arki czy innego Piasta. To samo z Lewandowskim teraz, mowi sie ze idzie na zachod zeby podnosic swoje umiejetnosci bo inaczej w tej lidze juz sie wiele nie nauczy.
Nie oszukujmy sie slabsze kluby powinny byc dostarczycielami talentow dla tych najmocniejszych. Prawidlowo powinno wygladac to tak ze najlepsi zawodnicy ze slabych lub srednich klubow przechodza do tych najlepszych. Wyobrazacie sobie zeby Znicz blokowal transfer Lewego do Lecha? Nie bylo sensu bo tylko by mu zniszczyl kariere tak samo Ruch powinien sprzedac za rozsadna cene Sadloka i Sobiecha (moze jeszcze nie w tym roku ale za rok juz napewno). Tak powinny wygladac kariery pilkarzy, jak juz stac ich na wejscie na wyzszy szczebel to niech wchodza inaczej to nie beda sie rozwijac w miare mozliwosci.
A oczywiscie w tych najlepszych klubach klauzule powinny byc odpowiednio wyzsze. Po kilka mln Euro zeby tez nie blokowac mozliwosci rozwoju pilkarzom. Chociaz jestem zwolennikiem tego zeby pilkarze Polscy nie wyfruwali za granice tylko tworzyli w kilku polskich klubach jak najlepsze ekipy no ale z niewolnika nie ma pracownika.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując