Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
tramp
Junior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2010, 11:33
Potwierdzają się wiadomości o odejściu Lewandowskiego i Peszki z Lecha. Według mnie to ich poważnie osłabia nawet gdyby kupili 4-5 nowych zawodników na ich miejsce bo zespół trzeba zgrywac od nowa. Zwłaszcza strata Peszki za małe jak na tego zawodnika pieniądze obniża ich szanse na mistrza czy ew. awans do LM. Kiełb, z całym szacunkiem dla niego, to jeszcze nie jest ten zawodnik.

Mam nadzieję że my kupimy wreszcie 1-2 piłkarzy do ofensywy a wtedy szanse oceniam 50-50 na mistrzostwo między nas a Lecha. Reszta bez szans.

Legia - bez kibiców, z nowymi piłkarzami, pod koniec sezonu może byc groźna ale na początek pewnie dopiero będzie się zgrywac.

Ruch - zapewne straci Sobiecha i Sadloka, Niedzielan znowu kontuzja, może jeszcze kogoś stracą, zanim wychowa nowych zawodników minie sporo czasu a w klubie na zakupy kasy brak.

Polonia W. - bez komentarzy. Przepłacanie za pierwszych z brzegu piłkarzy nie jest sensowną metodą budowy drużyny.

ps. nie doceniacie Jagiellonii a według mnie może coś ugrac w tym sezonie...chociaż do pucharów może trchę zabraknac ale o 4-5 miejsce mogą powalczyc

Generalnie cieszy że wyleciały drużyny które nic nie wnosiły kibicowsko, liga spłaszcza się i wyrónuje coraz bardziej, będzie pewnie jeszcze więcej walki.Do spadku Bełchatów i Polonia Bytom.

Liga będzie ciekawsza
Odpowiedz cytując