Cytat:
|
A to jakby powiedział dwa tygodnie przed pierwszą turą że na 100% dziadek Tuska był zwerbowany do wehrmachtu. by było dla Ciebie Ok. ?
|
Tak, termin 14 dni przed I turą był ostatnim możliwym w którym mógł wypowiedzieć tego typu stwierdzenie.
Cytat:
|
Zresztą w czym problem ? Każdy dobrze wie że Tusk jest pro światowym wazeliniarzem. Unia jest zajebista, Niemcy to nasi bracia, a Rosjanie to nasi najlepsi przyjaciele. Nie raz i nie dwa udowodnił swoją miłość do obcych narodów.
|
No właśnie
Wszyscy wiemy jaka jest polityka zagraniczna Tuska .Ważne jednak żeby odpowiednia grupa ludzi ponad to iż mają świadomość wnioskowała z tej wiedzy pewne ,,oczywistości'' i była do co do tych ,,oczywistości'' pewna
Cytat:
|
A czy ciosem ponieżej pasa nie jest zachowanie Palikota? czy on jest godny aby być politykiem i zabierać w niej głos ?
|
Przecież wypowiadałem się już wielokrotnie o Palikocie w tym temacie . Często jego zachowanie jest ciosem poniżej pasa , nie przepadam za nim jako za politykiem.
Tylko że ja nie mam problemu żeby wyraźnie określić swoje przekonania w stosunku do osób i działań z jakiegokolwiek obozu by nie pochodziły.
Cytat:
|
Kandydat na prezydenta powinien mieć nienaganną przeszłość
|
Kandydat owszem , ale przeszłość jego dziadka nie jest jego przeszłością.
To , że Tusk o tym nie mówił(a nawet jeżeli wiedział , to wcale się mu nie dziwię) nie implikuje tego iż Kurski miał prawo przedstawić to w takiej formie w jakiej to przedstawił.