Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2010, 00:53
Szanowny Marqu

Czy Ty aby nie przesadzasz ? O jakich ty gierkach prawisz ? O jakich barykadach, na które ja mam rzekomo porywać tłumy ? Uwierz mi raz i na zawsze, ze ja nie jestem politykiem zawodowym, tylko zwykłym wyborcą i nie uprawiam tutaj propagandy politycznej, lecz wypowiadam swoje zdanie. Miej Wać miarę inną niż własną wyłącznie, jeśli łaska.

Dla mnie ważnny jest demokratyczny dostęp do tak istotnych informacji o kandydacie na najwyższy urząd w państwie i nikt nie ma prawa mnie tego dostępu pozbawiać i nie ma tutaj nic wspólnego z tą informacją, żadna germanofilia czy inna Jamajkofobia, gdyż zupełnie czym innym jest moje prawo do własnego zdania i oceny kandydata oraz informacji o nim, a czym innym Twoja propaganda we mnie wymierzona, która wprowadza mnie w konfuzję, gdyż ja z natury szanuję dyskutanta. Zauważ łaskawie, że ja Ci nie narzucam swojego punktu widzenia i pozostawiam Tobie prawo do Twojego punktu widzenia. Tak to chyba powinno pracować, ale niestety ty mi zarzucasz jakieś kolejne podłości, typu antyniemiecka gierka wyborcza, co stawia Cię w innej pozycji, niż moja tutaj postawa, w której, ja Ci nic nie zarzucam i nic Ci nie narzucam, przynajmniej do tej pory.

Przykład z kruczkami prawnymi o odszkodowania, jest nietrafny a już cytat z przymusowego obywatelstwa wolnego Gdańska abstrakcyjny. Idąc tym tropem wszyscy obywatele okupowanej Polski byli przymusowymi Niemcami polskiego pochodzenia, chodźby z powodu posługiwania się dowodami tożsamosci niemieckich władz a nie polskich.

Mieszanie przez Ciebie pocztowców z dziadkiem Tuska jest dopiero nieporównywalnym wręcz nietaktem ,nawet wobec zarzutu co do mojego przykładu, przez Ciebie oprotestowanego.

Ps. przy wyborze Kwaśniewskiego na dwie kadencje, Polakom nie przeszkadzała jego przeszłość komunistyczna i kariera polityczna kształtowana przy udziale ZSRR, mimo, że opozycja polityczna, poinformowała polskie społeczeństwo o tym fakcie. Tak więc, nie przesadzajmy z tą obrazą Tuska, za informacje o jego dziadku.

Edit

Mareq - poddaje się, bo nie mam ochoty na ciąg dalszy dysertacji naukowej o sztuce karmienia owiec modlitwą zastępczą.
Ostatnio edytowane przez kot : 12.06.2010 o godz. 01:56.
Nie ma rzeczy niemożliwych.