Witam do dłuższej nieobecności.
Co do Makinwy - początkowo myślałem, że nasz klub wziął na celownik niezłego napastnika z Serie A, który po prostu nie mieścił się w meczowej "18". Mina mi zrzedła, kiedy zacząłem bardziej wczytywać się w teksty serwisów i for włoskich. Jeden z kibiców Lazio, napisał na ich forum brutalnie szczerze:
Cytat:
pepperson: per makinwa anche un offerta di un euro è troppo diamoglielo subito anzi diamogli un paio di milioni noi al wisla che ce lo toglie
czyli: Jeśli chodzi o Makinwę, to nawet oferta w wysokości 1 euro, to za dużo. Oddamy go natychmiast, a nawet dorzucimy parę miliomów Wiśle, aby tylko go wzięła...
|
Po takim tekście (pierwszym z brzegu) kibica Lazio - opadły mi ręce. Gdyby ten Makinwa był chociaż średnim napastnikiem, wchodzącym z ławki, to prawdopodobnie poleciałyby wyzwiska pod jego adresem, że jest "traditore" (zdrajcą) i ucieka z klubu. Ale skoro sami kibice marzą, by klub pozbył się Makinwy za wszelką cenę - to dla naszych działaczy wiślackich powinien być to sygnał alarmowy, że od tego zawodnika lepiej trzymać się z daleka.