Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2010, 16:16
Cytat:
Nie ma takiej alternatywy, albo szkolenie, albo "Nowak za 2 mln euro". Wartosciowych piłkarzy można pozyskiwać zza granicy znacznie taniej (Marcelo. Stilic,Arboleda, Kalu Uche,Cleber,Rengifo, Diaz etc.). Masz błedne założenia.
Ja o tym a Ty o tamtym. Mozna byc Arsenalem ktory stawia na mlodziez, szkoli ja i utrymuje sie na topie, albo wydawac grube mln jak Real Madryt za grube mliony a nie znaczy ze efekt bedzie lepszy. Zakladasz ze mozna znalezc Marcelo, kupic tanio Stilicia. Owszem mozna ale tez trzeba chciec a jak sie nie chce to mamy to co w Wisle. Raz na 3 lata przyjdzie ktos wartoscowy za male pieniadze. Jesli obierac Twoja droge to tez mi sie ona podoba ale wtedy trzeba z kolei zainwestowac w skauting i napewno moznaby powylawiac pilkarzy takich jak Marcelo dziesiatki, znalezc takich jak Stilic wielu ale tez trzeba chciec a nie czekac z zalozonymi rekami. Inaczej mamy to co w Wisle. Jest Cleber i Glowa, przychodzi Marcelo, zastepuje Clebera. Marcelo i Głowa to czolowi nasi stoperzy, czas mija dalej a my nie mamy nikogo na zastepstwo dla tych pilkarzy, dlaczego? Bo z Marcelo to nam sie trafilo jak slepej kurze ziarno.

Cytat:
Sam sobie odpowiadasz, to kończy tu dyskusje. Liczą się fakty i praktyka, a nie to, kim był przed paroma laty Peszko, czy ktokolwiek inny i co czuł wobec Wisły, Lecha etc.
Wlasnie fakty sa takie ze Peszko ucieknie z Lecha bo mu ten klub zwisa i powiewa, spedzil w nim 2 czy 3 lata i idzie dalej za kasa a klub ma w dupie. A na jego miejscu Kuba, Mały czy Brozki zostaliby na kolejne pol roku albo rok. Tak jak Paweł miał wyjezdzac rok temu po zdobyciu Mistrza ale polecialo slodkie () "jeszcze pol roku" i zostal. Jak dalej historia sie potoczyla to wiemy ale wtedy mogl uciekac a pewnie dla kibicow zostal i probowal po raz kolejny walczyc z Wisla o LM. A tych szans juz bylo wiele mimo to nadal Brozio wierzyl ze sie uda i zostal a teraz postaw Wisle na miejscu Lecha. Zdobywamy Mistrza po 17 latach przerwy, czeka nas 1 batalia o wejscie do LM od dawien dawna, apetyt jest ogromny bo przeciez Wisla to pierwszy klub w Polsce ktory chce cos osiagnac tworzac do tego warunki (namiastka profesjonalizmu)- w takiej sytuacji napewno bez wahania chlopaki by zostali w klubie bo czuja do niego sentyment bo sie w nim wychowali ale Peszko i Lewy beda uciekac bo Lech to tylko przystanek w drodze do kariery. I nie liczy sie ten klub, nie liczy sie LM tylko jak najszybciej uciec z Polski za kariera, za kasa.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując