Wyświetl pojedynczy post
mav23
Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2010, 23:28
może zacznę od barierek na górnej trybunie:
-skąd 51 cm - 3 stopnie po 17cm (max w świetle prawa)
-dlaczego 17 cm - dla uzyskania kąta i co za tym idzie lepszej widoczności oraz większej ilości miejsc
-dlaczego np. nie 3 stopnie i 16 cm (= 48cm) - według prawa nie potrzeba barierki za fotelem - dowiedziałem się że przy 48cm czy 45cm wysokości stopni trybuny projektanci i tak podjęli by decyzje o zamontowaniu barierek ze względów bezpieczeństwa.
Moim (prywatnym) zdaniem - słusznie. Nie jest to żadna nowość na stadionach (allianz arena). Siedziałem na tych zamontowanych już krzesełkach - barierka nic nie zasłania i w niczym nie przeszkadza wręcz jest przydatna przy siadaniu i wstawaniu no i masz pewność że nie przyjmiesz na plecy kibica ze stopnia wyżej.

Co do garażu pod zachodnią - zapewniam że nie będzie żadnego problemu z wjazdem wyjazdem i manewrowaniem w środku dużym autokarem.

I proszę nie wyżywajcie się na mnie pytaniami dlaczego coś nie zostało zaprojektowane inaczej, dlaczego coś tam jest zrobione tak a było by lepiej w inny sposób albo czemu były braki w projekcie lub opóźnienia - pracuje zbyt krótko, nie brałem udziału w procesie projektowania i na pewne pytania nie znam odpowiedzi na inne pewnie nie będę mógł odpowiedzieć ( zrozumcie chciał bym jeszcze pewien czas utrzymać posadę )
Na tyle na ile będę mógł postaram się odpowiadać i wyjaśniać bieżące sprawy.

co do elewacji i tej karetki - dopytam jutro dokładnie bo to nie jest moja działka w biurze a nie chce puszczać nie sprawdzonych w 100% informacji w sieć bo i tak już ich za dużo
Ostatnio edytowane przez mav23 : 10.06.2010 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując