Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2010, 16:23
Cytat:
Inaczej to pamiętamy
Ale ja mam słowo pisane jako dowód , a Ty masz pamięć

Cytat:
Dziennikarz: Po niemiecku ? (odnośnie tego , że Kurski wspomniał iż w domu Tusków mówiło się po niemiecku)
Jacek Kurski: Rodzice Tuska byli gdańszczanami i mówili po niemiecku . Pisał o tym wiele razy w swoich książkach. [b]Jest natomiast półmrok niedomówień i tajemniczości na temat dziadka Donalda Tuska. Sądzę , że w jego interesie leży wyjaśnienie tej kwestii. W przypadku wyborów prezydenckich Polacy mają prawo wiedzieć wszystko o kandydacie.

Dziennikarz: - Rozumiem , że pan wie ?
Jacek Kurski - Niczego nie wiem na pewno. Poważne źródła mówią , że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do wehrmachtu. Na pomorzu zdarzało się częste wcielanie do wehrmachtu , ale siłą. Cokolwiek było z jego dziadkiem - nie winię za to Donalda Tuska. Winię go jedynie za tolerowanie plotek na ten temat . Powinien albo zaprzeczyć , albo potwierdzić , a nie milczeć. To już nie jest jego prywatna sprawa. Tusk nie kandyduje na prezydenta Sopotu , tylko na prezydenta Polski. [b]Wyjaśnienie tej kwestii jest dlatego takie ważne , że Tusk w swojej publicystyce historycznej prezentuje często niemiecki punkt widzenia. Czyni także wiele proniemieckich gestów.
Piszesz , że rozróżniasz pytania A i pytania B i jeżeli dla Ciebie sprawa z dziadkiem z wehrmachtu nie jest tego samego typu co np. pytanie o alkoholizm Kaczyńskiego , to mam poważne wątpliwości jak traktować ten Twój obiektywizm.
Jak dla mnie obie te sprawy obniżają znacząco poziom debaty publicznej.

Cytat:
P.S. Nieobiektywny bym był, gdybym głosował na PiS albo PO. Nie głosuję.
Niekoniecznie . Z Twoich postów wynika , że nie darzysz Tuska sympatią(delikatnie pisząc) , stąd próbujesz obrócić aferę z dziadkiem z wehrmachtu głównie jako kłamstwa Tuska , a nie jako cios poniżej pasa zastosowany przez sztabowców Lecha Kaczyńskiego.

Cytat:
Ty na przykład zbłaźniłeś się swoimi wynurzeniami sondażowymi, więc na dobrą sprawę też powinieneś być kompletnie ignorowany

Nie będę podlegał Twojej próbie kształtowania narracji , więc daruj sobie z tym ,,zbłaźnieniem się'' i kompletną ignorancją .
Natomiast bardzo bym sobie życzył żebyś mnie kompletnie ignorował. Niestety ja z przyczyn technicznych nie mogę tego uczynić .
Poza tym o co biega z kompletną ignorancją ? Co to ma w ogóle wspólnego z tą dyskusją ?

Cytat:
Sposób na pozbycie z debaty publicznej się Palikota, Niesiołowskiego i Bartoszewskiego jest jeden i leży całkowicie w gestii PO.
A przepis na pozbycie się Macierewicza , Górskiego , Suskiego , Brudzińskiego czy Kurskiego jest równie prosty ?

Cytat:
Od dłuższego czasu tak właśnie jest.
Ile to jest ,,dłuższy czas'' ?
Ten od kiedy pochowali bulterierów i wystawili jako twarze PiSu dwóch posłów najbliższych(z tych bardziej znanych) PO , żeby przemiana Jarosława wyglądała bardziej wiarygodniej ?
Ściągnij te różowe okulary.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.06.2010 o godz. 16:36.